Recept: Pizza met roomsaus, bacon en mozzarella
- 15-20 min.
- 220° C
- 200° C
- ca. 10 min.
Ingrediënten:
- 1 rol Tante Fanny vers pizzadeeg 400 g.
- 1 el boter
- 1,5 el bloem
- 175 ml halvolle melk
- 1/2 knoflookteen, fijngehakt
- 25 g geraspte Parmezaanse kaas
- zout en peper naar smaak
- 8 plakjes bacon
- 1/2 bol mozzarella, in stukken gescheurd
- 1/2 zakje geraspte pizzakaas
- 75 g rucola
- 1/2 citroen, het sap
- een beetje olijfolie
- zout en peper naar smaak
Voor de saus:
Voor de topping:
Bereidingswijze
-
Stap 1
Oven op 220° C boven-/onderwarmte voorverwarmen.
-
Stap 2
Smelt de boter in een steelpan, fruit hierin de knoflook 30-60 seconden. Let erop dat deze niet verbrand.
-
Stap 3
Voeg de bloem toe en bak dit 1 min.
-
Stap 4
Voeg de melk langzaam toe terwijl je klopt. Als het mengsel dikker(saus dikte) wordt de Italiaanse kruiden en de Parmezaanse kaas erdoor kloppen. Breng op smaak met zout en peper en zet apart.
-
Stap 5
Het deeg direct uit de koelkast verwerken. Het deeg met het meegerolde bakpapier direct op het bakblik uitrollen. Vouw de hoeken van het deeg onder de pizza. Zo krijg je een mooie robuuste uitstraling.
-
Stap 6
Smeer het deeg in met de saus. Verdeel hierover de bacon, mozzarella en de geraspte kaas.
-
Stap 7
Bak onderin de oven in 15-20 minuten goudbruin.
-
Stap 8
Als de pizza uit de oven komt kun je de rucola salade aanmaken. Meng de rucola met het citroensap en wat olijfolie, breng op smaak met peper en zout. Garneer de pizza met de salade en serveer.