Recept: Pizza Erbazone
- 30-35 min.
- 200° C
- 180° C
- 15-20 min.
Ingrediënten:
- 2 rollen Tante Fanny Vers Pizzadeeg 400 g
- 4 plakjes pancetta, klein gesneden
- 2 sjalotten, in ringen
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- 600 g spinazie, in reepjes gesneden
- 1/2 bos bladpeterselie, fijngehakt
- 80 g Parmezaanse kaas + extra om te bestrooien
- 300 g ricotta, +/- 1 uur uitgelekt in een zeef
- een beetje olijfolie
- 1 ei, geklutst
Bereidingswijze
-
Stap 1
Oven op 200° C boven-/onderwarmte voorverwarmen.
-
Stap 2
Bak de pancetta met de sjalotten en knoflook ca. 5 min. in een grote koekenpan of wok met een beetje olijfolie op matig vuur. Voeg de spinazie en peterselie toe en laat in ca. 5 min. slinken. Schep de Parmezaanse kaas en ricotta erdoor en haal van het vuur. Breng op smaak met peper en zout.
-
Stap 3
Het deeg direct uit de koelkast verwerken. Eén rol deeg met het meegerolde bakpapier direct op het bakblik uitrollen.
-
Stap 4
Verdeel de vulling erover en laat een rand van 4 cm vrij. Leg de andere rol deeg eroverheen en vouw de rand om en maak met je vingers een golvend randje.
-
Stap 5
Bestrijk het deeg met het losgeklopte ei en strooi er wat Parmezaanse kaas over.
-
Stap 6
Bak onderin de oven in 30-35 min. goudbruin en knapperig.