Recept: Pizza quattro stagioni
2 Bewertungen
- 15-20 min.
- 220° C
- 200° C
- ca. 10 min.
Ingrediënten:
- 1 rol Tante Fanny Vers Spelt-pizzadeeg 400 g
- zelfgemaakte pizzasaus (of uit een potje)
- 3-4 champignons, in plakjes
- 1/4 bol mozzarella, in stukken gescheurd
- 1 takje verse oregano
- 1 Een handje rucola om te garneren
- 2-3 plakken parmaham
- 1/2 rode paprika, in grove stukken
- 5 cherrytomaten, gehalveerd
- 3 plakken salami
- 3 artisjokharten, in kwarten gesneden
- zout en peper naar smaak
Gemaakt met
Bereidingswijze
-
Stap 1
Oven op 220° C boven-/onderwarmte voorverwarmen en het deeg direct uit de koelkast verwerken.
-
Stap 2
Het deeg met het meegerolde bakpapier uitrollen.
-
Stap 3
Bestrijk de het deeg met de zelfgemaakte pizzasaus. Verdeel het beleg van de pizza in 4 delen.
-
Stap 4
Beleg 1 deel met de champignons, mozzarella en oregano.
Beleg 1 deel met de paprika en de cherry tomaten. Garneer met wat zout en peper.
Beleg 1 deel met de salami en de artisjokharten. Garneer met wat peper.
Houd 1 deel over met alleen saus. (indien gewenst kun je hier ook nog wat mozzarella op leggen)
-
Stap 5
Bak de pizza onderin de oven in 15-20 min. goudbruin.
-
Stap 6
Beleg het deel met alleen saus met de parmaham en de rucola.