Flammkuchen met chorizo en paprika

Recept: Flammkuchen met chorizo en paprika

Recept beoordelen
Eerste beoordeling:

Om uw rating in te voeren wordt een cookie opgeslagen en het IP-adres als pseudoniem opgeslagen.
Lees en bevestig ons privacybeleid.

Beoordelen
5 / 5
4 Bewertungen
  • 15-20 min.
  • 220° C
  • 200° C
  • ca. 15 min.

Ingrediënten:

  • 1 rol Tante Fanny vers Flammkuchendeeg 260 g
  • 125 g crème fraîche
  • rasp van 1 (biologische) sinaasappel
  • 1 rode paprika, in reepjes
  • 100 g chorizo, in dunne plakjes
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 50 g Manchegokaas, geraspt
  • zout en peper naar smaak
  • verse tuinkers om te garneren
Flammkuchen met chorizo en paprika

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Verwarm de oven voor op 220° C boven- / onderwarmte en verwerk het deeg direct uit de koelkast.

  2. Stap 2

    Meng de crème fraîche met de sinaasappelschil en breng op smaak met zout en peper.

  3. Stap 3

    Rol het deeg uit met het bakpapier op de bakplaat, vouw de deegranden 1 cm om en druk stevig aan.

  4. Stap 4

    Verdeel de crème fraîche tot aan de rand van het deeg. Beleg met paprika, chorizo, knoflook en manchego.

  5. Stap 5

    Bak 15-20 min. onderin de oven tot de flammkuchen knapperig is. Bestrooi dan met wat tuinkers.

Tip

Serveer met een knapperige salade.
In plaats van chorizo ​​en manchego kun je ook salami en bergkaas gebruiken.

Meer passende recepten

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.