Recept: Flammkuchen met chorizo en paprika
4 Bewertungen
- 15-20 min.
- 220° C
- 200° C
- ca. 15 min.
Ingrediënten:
- 1 rol Tante Fanny vers Flammkuchendeeg 260 g
- 125 g crème fraîche
- rasp van 1 (biologische) sinaasappel
- 1 rode paprika, in reepjes
- 100 g chorizo, in dunne plakjes
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 50 g Manchegokaas, geraspt
- zout en peper naar smaak
- verse tuinkers om te garneren
Gemaakt met
Bereidingswijze
-
Stap 1
Verwarm de oven voor op 220° C boven- / onderwarmte en verwerk het deeg direct uit de koelkast.
-
Stap 2
Meng de crème fraîche met de sinaasappelschil en breng op smaak met zout en peper.
-
Stap 3
Rol het deeg uit met het bakpapier op de bakplaat, vouw de deegranden 1 cm om en druk stevig aan.
-
Stap 4
Verdeel de crème fraîche tot aan de rand van het deeg. Beleg met paprika, chorizo, knoflook en manchego.
-
Stap 5
Bak 15-20 min. onderin de oven tot de flammkuchen knapperig is. Bestrooi dan met wat tuinkers.
Tip
Serveer met een knapperige salade.
In plaats van chorizo en manchego kun je ook salami en bergkaas gebruiken.