Recept: Strudel met appels en peren
2 Bewertungen
- ca. 25 min.
- 220° C
- 200° C
- ca. 10 min.
Ingrediënten:
- 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg 300 g
- 2 appels, bijv. Jonagold of Elstar, in blokjes gesneden
- 1 peer, bijv. conference, in blokjes gesneden
- 40 g gedroogde cranberries
- 40 g pecannoten, grof gehakt
- 2 el appelmoes
- 2 tl maizena
- 1 ei, geklutst, om te bestrijken
- rietsuiker om te bestrooien
Gemaakt met
Bereidingswijze
-
Stap 1
De oven op 220° C boven-/onderwarmte voorverwarmen en het deeg 10 min. voor gebruik uit de koelkast halen.
-
Stap 2
Meng in een kom de appels, peer, cranberries, pecannoten, appelmoes en de maizena met elkaar.
-
Stap 3
Rol het deeg uit en snijd een deel in met de rasterroller. Snijd nu het raster eraf.
-
Stap 4
Verdeel het appel/peer mengsel over het overgebleven deeg. Laat een beetje van de rand vrij. Smeer dit in met water. Leg het raster er weer overheen en druk aan de randen goed aan.
-
Stap 5
Smeer het raster in met ei en bestrooi met wat rietsuiker.
-
Stap 6
Bak de strudel in de oven gedurende 20-25 min. goudbruin.