Recept: Bladerdeegmuffins
met ham
0 Bewertungen
- 15-20 min.
- 200° C
- 180° C
- ca. 20 min.
Ingrediënten:
- 1 rol Tante Fanny Bladerdeeg 300 g
- 250 g gerookte ham, in blokjes
- 1 kleine koolrabi, geraspt
- een handje verse peterselie
- 150 g zure room
- 2 eieren
- 100 g Emmentaler, geraspt
- zout en peper naar smaak
- olie om mee in te vetten
Gemaakt met
Bereidingswijze
-
Stap 1
De oven op 200° C boven-/onderwarmte voorverwarmen en het deeg direct uit de koelkast verwerken.
-
Stap 2
Ham, koolrabi, peterselie, zure room, eieren en kaas mengen en zout en peper naar smaak toevoegen.
-
Stap 3
Snij het deeg in 12 gelijke vierkanten en leg in een ingevet muffinblik.
-
Stap 4
Vul elke muffin met 3 el van het mengsel en bak de muffins in 15-20 min. af.
Tip
Voeg ook eens wat ananas toe