Recept: Galette met aubergine
- ca. 40min.
- 180° C
- 160° C
- ca. 25 min.
Ingrediënten:
- 1 rol Tante Fanny Quiche- en taartdeeg 300 g
- 200 g aubergine, in plakjes gesneden
- 3 el Olijfolie
- 200 g zure room
- 2 eieren
- 80 g Parmezaanse kaas geraspt
- 2 el broodkruim
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- 2 el gedroogde oregano
- 60 g salami, in plakjes
- zout en peper naar smaak
- een ei om te bestrijken
- Een paar basilicumblaadjes om te bestrooien
Bereidingswijze
-
Stap 1
De oven op 180° C boven-/onderwarmte voorverwarmen en het deeg 10 min. voor gebruik uit de koelkast halen.
-
Stap 2
De plakken aubergine met wat zout bestrooien en laten staan tot het water vrijkomt. Dep de aubergine droog met wat keukenpapier en bak aan in wat olijfolie.
-
Stap 3
Meng de zure room, eieren, Parmezaanse kaas, broodkruimels, knoflook en 1 theelepel oregano, zout en peper met elkaar.
-
Stap 4
Rol het deeg met het bakpapier uit en bestrijk met het mengsel. Laat ca. 4 cm bij de randen vrij.
-
Stap 5
Plaats de salami en de aubergine afwisselend op de zure room.
-
Stap 6
Vouw de randen naar binnen en bestrijk met ei. Strooi ook wat oregano over de rand.
-
Stap 7
Bak de galette in ca. 40 min. goudbruin en garneer met basilicumblaadjes.
Deze galette past goed bij een Italiaanse salade gemarineerd met olijfolie, citroensap en zout.