Recept: Bladerdeeghart
met jam en amandelen
0 Bewertungen
- 25-30 min.
- 190° C
- 170° C
- ca. 15 min.
Ingrediënten:
- 2 rollen Tante Fanny Vers Bladerdeeg 270 g
- 150 g jam
- 50 g amandelen, grof gehakt
- 1 ei om mee te bestrijken
- 1/2 citroen, het sap
- 100 g poedersuiker
Voor het glazuur
Gemaakt met
Bereidingswijze
-
Stap 1
Oven op 190° C boven-/onderwarmte voorverwarmen en het deeg volgens de verpakking voorbereiden.
-
Stap 2
Het deeg met het bakpapier uitrollen, bestrijken met de jam en bestrooien met de amandelen. Laat de randen aan de lange zijde vrij en bestrijk die met ei. Rol het deeg dan op.
-
Stap 3
Verdeel de rol in twee stukken en draai de strengen in elkaar en vorm het hart.
-
Stap 4
Bak 25-30 min. goudbruin onderin de oven.
-
Stap 5
Meng het citroensap en de poedersuiker en glazuur het hart.
Tip
In plaats van glazuur te gebruiken kun je ook het hart bestrooien met poedersuiker