Recept: Champignon-wortelpakketjes met geitenkaas
met geitenkaas
1 Bewertung
- ca. 15 min.
- 190° C
- 170° C
- ca. 20 min.
Ingrediënten:
- 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg 300 g
- 2 el Olijfolie
- 3 wortels, geschild en in de lente gesneden
- 100 g kleine champignons, klein gesneden
- 1 tl honing
- 1 el peterselie, fijngehakt
- 150 g geitenkaas
- 40 g Parmezaanse kaas
- 1 el broodkruim
- zout en peper
- 1 ei om te bestrijken
Gemaakt met
Bereidingswijze
-
Stap 1
Oven op 190° C boven-/onderwarmte voorverwarmen en het deeg 10 min. voor gebruik uit de koelkast halen.
-
Stap 2
Olijfolie in een pan verhitten en de champignons en wortel ca. 5 min. aanbakken. Voeg dan de honing en peterselie toe en wat zout en peper en laat afkoelen.
-
Stap 3
Geitenkaas mengen met de helft van de Parmezaan en het broodkruim mengen.
-
Stap 4
Snij het deeg in 6 gelijke stukken. Elk stuk twee maal paralel aan de rand insnijden. De randen met ei bestrijken.
-
Stap 5
1 el van het geitenkaasmengsel in het midden van elk vierkant plaatsen en de groenten hierover verdelen. Vouw de pakketjes dicht zoals in de video te zien is.
-
Stap 6
Bestrijk de pakketjes met ei en bestrooi met de andere helft van de kaas.
-
Stap 7
Bak in 15 min. goudbruin.