Recept: Pizza Twisters
- ca. 20 min.
- 220° C
- 200° C
- ca. 10 min.
Ingrediënten:
- 1 rol Tante Fanny Vers Spelt-pizzadeeg 400 g
- 4 el groene pesto genovese
- 4 el Parmezaanse kaas geraspt
- 2 el pijnboompitten, geroosterd
- 4 st zongedroogde tomaten, fijngehakt
- sesamzaadjes, om te bestrooien
- 1 ei, geklutst, om te bestrijken
Bereidingswijze
-
Stap 1
Oven op 220° C boven-/onderwarmte voorverwarmen en het deeg direct uit de koelkast verwerken.
-
Stap 2
Snijd het deeg in 2 gelijke stukken. Bestrijk 1 helft van het deeg met 2 el pesto, doe dit ook met de andere helft. Leg 1 heft apart.
-
Stap 3
Strooi de Parmezaanse kaas over de andere helft en verdeel hierover de tomaten en de pijnboompitten.
-
Stap 4
Leg de apart gehouden deeghelft met de ingesmeerde kant op de belegde helft en druk een beetje aan. Snijd deze nu in 4 banen. Neem de uiteinden tussen beiden duim en wijsvinger en draai tegenovergesteld van elkaar tot er een twister ontstaat.
-
Stap 5
Leg op een met bakpapier bekleedde bakplaat en bestrijk met het geklutste ei. Garneer met wat sesamzaad.
-
Stap 6
Onderin de oven in ca. 20 min. goudbruin bakken. Dek eventueel eerder af met aluminiumfolie als de kleur te donker wordt, en serveer.