Recept: Pizza met boerenkoolpesto, aubergine en geitenkaas
- ca. 18 min.
- 220° C
- 200° C
- ca. 20 min.
Ingrediënten Bron: De Hippe Vegetariër
- 1 rol Tante Fanny vers pizzadeeg 400 g.
- 2 aubergines, in plakjes gesneden
- 75 g verse zachte geitenkaas
- 1 handje pijnboompitten
- 150 g boerenkool
- 50 g walnoten
- 60 ml Olijfolie
- 1 citroen, het sap
- 1 teentje knoflook
- zout en peper naar smaak
Voor de pesto
Bereidingswijze
-
Stap 1
Oven op 220° C boven-/onderwarmte voorverwarmen en het deeg direct uit de koelkast verwerken. Met het meegerolde bakpapier direct op de bakplaat uitrollen.
-
Stap 2
Bak het uitgerolde deeg voor 8 minuten tot de randjes iets bruin beginnen te kleuren en laat afkoelen.
-
Stap 3
Maak de pesto door alle ingrediënten bij elkaar te gooien in een blender en te malen tot het een pesto-substantie heeft. Proef en breng op smaak met zout en peper.
-
Stap 4
Gril de plakken aubergine onder de gril in de oven of in een pan tot ze goudbruin kleuren.
-
Stap 5
Besmeer het pizzadeeg gelijkmatig met de boerenkool-pesto. Verdeel daarna de aubergine plakken erover, kruimel de geitenkaas eroverheen en maak af met pijnboompitten.
-
Stap 6
Bak de pizza in ca. 10 min. goudbruin en gaar.