Recept: Vegan pizza met pesto en courgette
- ca. 20 min.
- 220° C
- 200° C
- ca. 30 min.
Ingrediënten Gemaakt voor Tante Fanny door De Groene Meisjes
- 1 rol Tante Fanny pizzadeeg 400 g
- 1 courgette in dunne schijfjes
- 2 zoete uien, in ringen
- aguavesiroop
- peper naar smaak
- geroosterde pijnboompitten voor de garnering
- een beetje olijfolie
- 1 plantje basilicum
- 2 teentjes knoflook
- Het sap van 1 citroen
- 4 el Olijfolie
- 2 el edelgistvlokken
- 50 g pijnboompitten
- zout en peper naar smaak
Voor de pesto
Bereidingswijze
-
Stap 1
Bak de uien met een beetje olijfolie en een scheutje aguavesiroop. Het kan best even duren voordat de uien karameliseren. Voeg eventueel een beetje water om verbranden te voorkomen.
-
Stap 2
Meng alle ingrediënten voor de pesto in een keukenmachine of blender. Voor iets zoeter voeg je wat meer agave toe, voor een zuurtje wat citroensap.
-
Stap 3
Oven op 220° C boven-/onderwarmte voorverwarmen en het deeg direct uit de koelkast verwerken. Met het meegerolde bakpapier direct op de bakplaat uitrollen.
-
Stap 4
Smeer de pizza in met de pesto en beleg met de plakjes courgette. Verdeel vervolgens de gebakken uien over de pizza.
-
Stap 5
Bak de pizza af in ca. 15-20 min. Garneer de pizza na het bakken met de geroosterde pijnboompitten en wat rucola.