Recept: 3 x aan de slag met pizzadeeg makkelijk en snel
- ca. 15 min.
- 220° C
- 200° C
- ca. 25 min.
Ingrediënten Gemaakt voor Tante Fanny door Leuke Recepten
Pizzahoorntjes
- 1 rol Tante Fanny Vers Pizzadeeg 400 g met potje saus 200 g
- 1 paprika, in blokjes
- 1/2 courgette, in blokjes
- 75 g geitenkaas
- 1 rol Tante Fanny Vers Pizzadeeg 400 g met potje saus 200 g
- 75 g kaas, geraspt
- 6 plakken salami
- 1 rol Tante Fanny Vers Pizzadeeg 400 g met potje saus 200 g
- 1 rode ui in dunne ringen gesneden
- 12 cherrytomaatjes gehalveerd
- 6 champignons in plakjes gesneden
- 4 plakken parmaham
- 1 Handje rucola
- 1 handje kaas, geraspt
Pizzastengels
Mini pizza's
Bereidingswijze
-
Stap 1
Hoorntjes:
De oven op 220⁰ C boven-/ onderwarmte voorverwarmen. Snijd het deeg in 8 gelijke stukken. Besmeer de stukjes deeg met tomatensaus, maar houd de randen vrij. Schep wat van het groentemengsel er op en verdeel wat geitenkaas er over. Vouw dan 2 punten over de vulling naar elkaar in de vorm van een hoorntje en druk goed vast aan de bovenzijde. Druk ook het puntje van het hoorntje goed dicht. Vul de hoorntjes eventueel nog wat aan met wat extra vulling. Bak ze in de oven in ca 15 tot 20 min. mooi bruin. -
Stap 2
Pizzastengels:
De oven op 220⁰ C boven-/ onderwarmte voorverwarmen. Snijd het pizzadeeg doormidden zodat je 2 gelijke stukken hebt. Besmeer beide zijdes dun met de tomatensaus. Beleg 1 helft met de plakken salami en bestrooi met een laagje kaas. Dek deze belegde helft af met de andere helft. Snijd het met een scherp mes of pizzasnijder in dunne stroken. Draai deze aan beide kanten iets op, zodat er een mooie twist in komt. Bestrooi de stengels met wat extra kaas en bak in ca. 15 tot 20 min. af. -
Stap 3
Mini pizza's:
De oven op 220⁰ C boven-/ onderwarmte voorverwarmen. Snijd het deeg in 12 stukken en bestrijk met tomatensaus. Laat de randen vrij. Beleg met champignon, rode ui en tomaatjes. Bestrooi met kaas en bak af in 15 min. Beleg met champignon, rode ui en tomaatjes. Bestrooi met kaas en bak af in 15 min. Verdeel de parmaham en de rucola over de vierkantjes.