Recept: Rabarbertaart met amandelen
- ca. 40 min.
- 200° C
- 180° C
- ca. 40 min.
Ingrediënten Voor 1 taart Ø 24 cm.
- 1 rol Tante Fanny Vers Quiche- en Taartdeeg 300 g
- 100 g boter
- 100 g paneermeel
- 100 g kristalsuiker
- 500 g rabarber, geschilt, in 3 cm lange stukken gesneden
- 150 g poedersuiker
- 100 g amandelen, geschaafd
- 2 eieren
- 1 citroen, rasp van de schil
- 1 tl kaneel
Bereidingswijze
-
Stap 1
De oven op 200⁰ C boven-/ onderwarmte voorverwarmen en het deeg 10 min. voor gebruik uit de koelkast halen.
-
Stap 2
Smelt de boter in een pan, doe de paneermeel en 75 g van de kristalsuiker hierbij en roer dit door tot het goudbruin is.
-
Stap 3
Vermeng de rabarber met de rest van de suiker en laat dit ca. 30 min. rusten. Giet daarna het overtollige vocht af.
-
Stap 4
Vermeng voor de vulling de poedersuiker, amandelen, citroenrasp, kaneel en eieren door elkaar en vermeng dit met het botermengsel.
-
Stap 5
Het deeg met het meegerolde bakpapier uitrollen en direct in de bakvorm leggen en met het overhangende deeg de deegrand versterken. Prik met een vork wat gaatjes in de bodem. Verdeel de vulling over de bodem en leg de rabarber hier decoratief overheen.
-
Stap 6
De taart onderin de oven in ca. 40 minuten goudbruin bakken.
-
Stap 7
Decoreer de taart met de rest van amandelen.