mini appeltaartjes

Recept: Cinnamon roll crumble met appel

Recept beoordelen
Eerste beoordeling:

Om uw rating in te voeren wordt een cookie opgeslagen en het IP-adres als pseudoniem opgeslagen.
Lees en bevestig ons privacybeleid.

Beoordelen
4.7 / 5
3 Bewertungen
vegetarisch recept
  • ca. 40 min.
  • 210° C
  • 200° C
  • ca. 60 min.

Ingrediënten Gemaakt voor Tante Fanny door Keukenatelier

  • 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg 270 g
  • 800 g Elstar appelen, geschild en in kleine blokjes gesneden
  • 150 g appelsap, troebele sap uit een fles is hierbij het lekkerst
  • 80 g lichtbruine basterdsuiker
  • 50 g zachte boter op kamertemperatuur
  • 50 g blanke rozijnen
  • 40 g pecannoten (of walnoten), fijngehakt
  • 15 g maizena
  • 1,5 tl kaneel
  • 1 tl vanille extract (of een zakje vanillesuiker)
appel crumble

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    De oven op 200⁰ C. boven-/onderwarmte voorverwarmen en het deeg 10 min. voor gebruik uit de koelkast halen.

  2. Stap 2

    Bak de appelblokjes met 20 g boter en 30 g suiker gedurende 4-5 min.

  3. Stap 3

    Meng de maizena met appelsap en voeg dit al roerende toe aan de appelblokjes. Doe nu ook de rozijnen en vanille(suiker) erbij en verwarm dit alles tot de appelsap gaat binden. Zet dan direct het vuur uit.

  4. Stap 4

    Giet de nog warme appelvulling vervolgens in de ovenschaal. Strijk de vulling mooi glad en laat het helemaal afkoelen tot kamertemperatuur (of bewaar hem in de koelkast als je de vulling een dag later pas gebruikt).

  5. Stap 5

    Besmeer het bladerdeeg met de zachte boter, maar houd 2 cm aan één van de korte zijden vrij. Meng de suiker en de kaneel en strooi deze op de boter.

  6. Stap 6

    Verdeel hier de fijngehakte noten over en druk de noten en suiker met je vlakke hand een beetje aan. Rol nu het bladerdeeg netjes en strak op, beginnend aan de korte zijde die belegd is. Bestrijk het laatste stukje deeg (de plakrand) met een beetje water en druk de naad goed aan. Verpak de rol in het bijgeleverde bakpapier en laat hem in de koelkast minimaal 1 uur opstijven (dit kan ook een dag van tevoren).

  7. Stap 7

    Snijd de koude bladerdeegrol in 24 plakken van 1 cm en verdeel deze plakken over de appelvulling in de ovenschaal.

  8. Stap 8

    Bak 40 min. in het midden van de oven totdat de cinnamon rolls mooi goudbruin en krokant zijn.

Tip

Tip: Serveer de appelschotel warm met eventueel een bolletje vanille ijs erbij of een beetje vanillesaus

Meer passende recepten

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.