Recept: Pizzasnacks met gedroogde tomaten
- 25 - 30 min.
- 200° C
- 180° C
- ca. 20 min.
Ingrediënten voor 1 breekbrood
- 1 rol Tante Fanny Vers Spelt-pizzadeeg 400 g
- 250 g verse roomkaas
- 1 el kappertjes, gehakt
- 75 g gedroogde tomaten, in reepjes gesneden
- 75 g zwarte olijven, ontpit, in ringetjes gesneden
- 1 el verse salie, fijngesneden
- 2 el verse peterselie, fijngesneden
- 1 ei
- 50 g paneermeel
- Zout en peper gemalen
- 50 kruidenboter, gesmolten
- Een beetje bloem on te bestuiven
Bereidingswijze
-
Stap 1
Oven op 200 °C boven-/onderwarmte voorverwarmen en het deeg direct vanuit de koelkast verwerken.
-
Stap 2
Voor de vulling alle ingrediënten, behalve de kruidenboter en de bloem, vermengen en met peper en zout op smaak brengen.
-
Stap 3
Het deeg met het meegerolde bakpapier op de bakplaat uitrollen, bestuiven met bloem, omdraaien en het bakpapier eraf halen.
-
Stap 4
Het deeg met de vulling bestrijken en 2 cm. tot aan de rand vrijhouden.
-
Stap 5
Het deeg vanaf onderaan de deegrand oprollen, daarna de rol iedere 2 - 3 cm insnijden, de rol niet helemaal doorsnijden. Sla elk tweede stuk om naar de andere kant, zie stappenfoto.
-
Stap 6
Het breekbrood onderin de oven in 25 - 30 min. afbakken. Het deeg direct uit de oven met de kruidenboter bestrijken.
Tip: het breekboord smaakt ook prima in de zomer als bijgerecht bij de barbecue of een picknick. Je kunt het ook met verse tomaten, feta of uien vullen.