Recept: Spinaziegalette
- 35 - 45 min.
- 200° C
- 180° C
- ca. 20 min.
Ingrediënten Voor 1 galette
- 1 rol Tante Fanny Vers Quiche- en Taartdeeg 300 g
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 rode ui in ringen gesneden
- 400 g bladspinazie, geblancheerd of ontdooid
- 1 msp verse nootmuskaat, geraspt
- 50 ml sojasaus
- 100 g crème fraîche
- 100 g kaas (Emmentaler), geraspt
- 50 g amandel, geschaafd
- Olie voor het bakken
- 1 ei om te bestrijken, geklutst
Bereidingswijze
-
Stap 1
De oven op 200° C boven-/onderwarmte voorverwarmen en het deeg 10 min. voor gebruik uit de koelkast halen.
-
Stap 2
De knoflook en ui aanfruiten in een beetje olie. Doe de spinazie en de nootmuskaat erbij en blus het af met sojasaus. Laat dit ca. 2 min. doorgaren en laat het geheel daarna afkoelen.
-
Stap 3
Het spinaziemengsel met crème fraîche en kaas vermengen.
-
Stap 4
Het deeg met het meegerolde bakpapier direct op de bakplaat uitrollen. Het spinaziemengsel over het midden van het deeg verdelen, laat een rand van ca. 5 cm over. Bestrijk de deegrand met ei en sla dit over het mengsel heen. De rand nogmaals met ei bestrijken en met de gehakte amandelen bestrooien.
-
Stap 5
De galette onderin de oven in 35 - 40 min. goudbruin bakken.
Tip: wil je iets meer pit, dan kun je de Emmentaler kaas vervangen door geitenkaas of een blauwschimmelkaas of een andere kaas naar keuze.