Recept: Hertenlende met paddenstoelen, parmaham, pecannoten
- ca. 30 min.
- 200⁰ C
- 180⁰ C
- ca. 25 min.
Ingrediënten:
- 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg 300 g
- boter, om in te bakken
- 600 g hertenlende
- Peper en zout, gemalen
- 12 plakken parmaham
- 300 g paddenstoelen, gehakt
- 100 g pecannoten, gehakt
- 70 g cranberries, gehakt
- 1 ei, geklutst
Bereidingswijze
-
Stap 1
De oven op 200⁰ C boven-/onderwarmte voorverwarmen en het deeg 10 min. voor gebruik uit de koelkast halen.
-
Stap 2
Wat boter in de pan smelten en de hertenlende aan alle kanten kort aanbakken. Op smaak brengen met peper en zout.
-
Stap 3
Een stuk folie op de werkbank leggen en de plakken parmaham hierop tegen elkaar leggen.
-
Stap 4
De paddenstoelen met de pecannoten en cranberries mengen en dit mengsel in een pan bakken zodat het vocht eruit gaat. Wanneer de substantie droog aanvoelt haal je de pan van het vuur.
-
Stap 5
Het paddenstoelenmengsel af laten koelen en verdelen over de parmaham.
-
Stap 6
De hertenlende op het paddenstoelenmengsel leggen.
-
Stap 7
De lende (met behulp van de folie) in de parmaham met paddenstoelenmengsel rollen. Dit 20 min. laten opstijven in de koelkast.
-
Stap 8
Het bladerdeeg direct op de bakplaat uitrollen met het meegerolde bakpapier. De hertenlende uit de folie halen en de lende in het bladerdeeg rollen. Strak oprollen, goed dichtvouwen en met de naad naar beneden op het bakpapier leggen.
-
Stap 9
Het deeg met ei bestrijken.
-
Stap 10
In het midden van de oven in ca. 30 min. gaar bakken. De kerntemperatuur moet 45-50⁰ C zijn.
-
Stap 11
De filet wellington na het bakken ca. 10 min. laten rusten.