Recept: Cantharellentaartje met cranberries
en brie
0 Bewertungen
- ca. 30 min.
- 200⁰ C
- 180⁰ C
- ca. 20 min.
Ingrediënten Voor 6 vormpjes:
- 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg 300 g
- 350 g cantharellen, schoongeveegd en in grove stukken gesneden
- 2 el Olijfolie
- 20 g gedroogde cranberries, gehakt
- 30 g pecannoten, gehakt
- 3 eieren
- 125 ml crème fraîche
- 1 takje dragon, blaadjes fijngesneden
- boter, om in te vetten
- Peper en zout, gemalen
- 150 g boerenbrie, in plakken
- 1 ei, geklutst
Gemaakt met
Bereidingswijze
-
Stap 1
De oven op 200⁰ C boven-/onderwarmte voorverwarmen en het deeg 10 min. voor gebruik uit de koelkast halen.
-
Stap 2
De cantharellen in olijfolie in ca. 4 min. beetgaar bakken. De paddenstoelen daarna laten uitleggen en de cranberries en pecannoten erdoor mengen.
-
Stap 3
De eieren met de crème fraîche en dragon mengen en met peper en zout op smaak brengen.
-
Stap 4
Deeg met het meegerolde bakpapier uitrollen. Het bladerdeeg in 6 vierkantjes snijden.
-
Stap 5
Elk vierkantje in een met boter ingesmeerd vormpje leggen.
-
Stap 6
De vormen met het cantharellenmengsel vullen en het eimengsel eroverheen gieten.
-
Stap 7
De brie erop leggen en de deegranden naar binnen vouwen. Het deeg met ei bestrijken.
-
Stap 8
Midden in de oven in ca. 30 min. goudbruin bakken.