Stoofperentaart met banketbakkersroom Tante Fanny

Recept: Stoofperentaart met banketbakkersroom

met pistache
Recept beoordelen
Eerste beoordeling:

Om uw rating in te voeren wordt een cookie opgeslagen en het IP-adres als pseudoniem opgeslagen.
Lees en bevestig ons privacybeleid.

Beoordelen
5 / 5
1 Bewertung
vegetarisch recept
  • ca. 25 min.
  • 200⁰ C
  • 180⁰ C
  • ca. 25 min.

Ingrediënten:

  • 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg 270 g
  • boter, om in te vetten
  • 500 ml melk
  • 1 vanillestokje, het merg eruit geschraapt
  • 90 g kristalsuiker
  • 4 eidooiers
  • 40 g bloem
  • 5 stoofpeertjes, in kwarten, koelvers of zelfgemaakt
  • 3 el pistachenoten, grof gehakt
  • bakerwten voor het blindbakken

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    De oven op 200⁰ C. boven-/onderwarmte voorverwarmen en het deeg 10 min. voor gebruik uit de koelkast halen.

  2. Stap 2

    Deeg uitrollen, bakpapier eraf halen en het deeg in de ingevette vorm leggen.

  3. Stap 3

    De bodem in 10 min blind afbakken. (Blind bakken: Leg de over bakvorm met deeg het bakpapier en leg hierop de bakerwten, spliterwten of rijst)

  4. Stap 4

    Na het bakken het bakpapier met de erwten uit de taart halen en de taart dan nog 5 min. in de oven zetten.

  5. Stap 5

    De melk met het vanillemerg en de helft van de suiker in een pan aan de kook brengen. De eidooiers met de rest van de suiker losroeren en de bloem erdoor roeren. Een scheutje warme melk door het eimengsel mengen en terug in de pan schenken. Goed doorroeren. De room aan de kook brengen en op laag vuur circa 3 min. laten garen. De room afgedekt af laten koelen.

  6. Stap 6

    De afgekoelde bladerdeegbodem met de room vullen (de room eerst even kloppen voordat je hem erin giet).

  7. Stap 7

    De stoofpeertjes erop leggen en de pistachenoten eroverheen strooien.

Meer passende recepten

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.