Recept: Zeeuwse spek pizza
met bonenpuree
0 Bewertungen
- 15-20 min.
- 220° C
- 200° C
- ca. 15 min.
Ingrediënten:
- 1 rol Tante Fanny Vers Speltpizzadeeg 400 g
- 1 eenheid home made pizzasaus
- 150 g Zeeuws spek
- 1 blik Cannellini bonen a 175 g
- 1 bol mozzarella, in stukken gescheurd
- 3 el Olijfolie
- 1 tl ras el hanout
- 1 tl paprikapoeder mild
- peper en zout
Gemaakt met
Bereidingswijze
-
Stap 1
Oven op 220° C boven-/onderwarmte voorverwarmen en het deeg direct uit de koelkast verwerken. Met het meegerolde bakpapier direct op het bakblik uitrollen.
-
Stap 2
De bonen met water afspoelen en goed laten uitlekken. De bonen pureren met de olijfolie, de paprikapoeder en de ras el hanout tot een puree. Op smaak brengen met peper en zout.
-
Stap 3
De pizzabodem met saus bestrijken en de mozzarella en bonenpuree over de bodem verdelen.
-
Stap 4
Onderin de oven in 15-20 min. goudbruin bakken. De pizza na 5 min. in de oven met spek beleggen.
-
Stap 5
Na het bakken in 'gewenste vorm' snijden.