Recept: Open confituretaart
- 15 - 25 min.
- 200° C
- 190° C
- ca. 40 min.
Ingrediënten Bron: Rutger Bakt voor Tante Fanny
- 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg 270g
- 1 ei losgeklopt
- 500 ml volle melk
- 1 vanillestokje, merg eruit geschraapt
- 100 g kristalsuiker
- 2 eidooiers
- 45 g maizena
Voor de vulling:
Bereidingswijze
-
Stap 1
Oven op 220° C boven-/onderwarmte voorverwarmen en het deeg 10 minuten voor gebruik uit de koelkast halen.
-
Stap 2
Deeg met het meegerolde bakpapier direct op de bakplaat uitrollen. In de lengte 5 repen van 1,5 cm van het bladerdeeg afsnijden en met water bestrijken. 3 deegrepen gebruiken om het bladerdeeg in 6 vakkenn te verdelen en 2 deegrepen aan de lange kant van het deeg leggen. De zijkanten netjes bijsnijden.
-
Stap 3
De bladerdeegvakken meerdere malen met een vork prikken. Alle deegrepen met ei bestrijken.
-
Stap 4
In het midden van de oven in 15 - 25 min. goudbruin bakken en laten afkoelen op een rooster.
-
Stap 5
Breng 450 ml melk met het vanillemerg en het stokje aan de kook.
-
Stap 6
Meng de rest van de melk, de suiker en de eidooiers in een kom goed door elkaar en klop als laatste de maïzena erdoor.
-
Stap 7
Giet de helft van de warme melk bij het suikermengsel en roer dit goed door. Giet dit mengsel bij de rest van de warme melk, roer dit goed door en breng aan de kook. Laat het ca. 2 minuten al roerende doorkoken.
-
Stap 8
Giet de room in een platte schaal en dek af met plastic folie. Laat het mengsel geheel afkoelen in de koelkast.
Als het afgekoeld is het vanillestokje verwijderen en de room met een mixer tot een gladde romige banketbakkersroom mixen. -
Stap 9
De banketbakkersroom over de 6 vakken verdelen en met vers fruit beleggen.
Tip: varieer met diverse soorten fruit per seizoen. Gebruik één soort fruit of meerder soorten per vakje.
De banketbakkersroom kan ook vervangen worden door stevig opgeslagen slagroom of jam.
Bron: Rutger Bakt voor Tante Fanny