Recept: Pizza met appel en gorgonzola
1 Bewertung
- 15-20 min.
- 220° C
- 200° C
- ca. 15 min.
Ingrediënten:
- 1 rol Tante Fanny vers pizzadeeg 400 g.
- (Alternatief: Tante Fanny Vers Spelt-Pizzadeeg 400 g)
- 1 appel, gehalveerd en in dunne plakjes gesneden
- 200 g gorgonzola, in stukjes gebrokkeld
- 1/2 bol mozzarella, in stukjes
- 1 el honing
- 1 takje verse rozemarijn, grof gehakt
- een paar walnoten, ter garnering
Gemaakt met
Bereidingswijze
-
Stap 1
Oven op 220° C boven-/onderwarmte voorverwarmen en het deeg direct uit de koelkast verwerken. Het deeg met het meegerolde bakpapier direct op het bakblik uitrollen.
-
Stap 2
De appel dakpansgewijs over de bodem verdelen. Laat het niet te veel overlappen. De pizza met gorgonzola en mozzarella beleggen. Daarna met rozemarijn bestrooien.
-
Stap 3
Onderin de oven in 15-20 min. goudbruin bakken.
-
Stap 4
Na het bakken met de honing bedruipen en in de 'gewenste' vorm snijden.