Recept: Pizza met gestoofde ui
en geitenkaas
0 Bewertungen
- ca. 20 min. + 15-20 min.
- 220° C
- 200° C
- ca. 15 min.
Ingrediënten:
- 1 rol Tante Fanny Vers Speltpizzadeeg 400 g
- (Alternatief: Tante Fanny Vers Pizzadeeg 400 g)
- 500 g rode uien, in halve ringen
- 1 el bruine basterdsuiker
- 2 el azijn, balsamico
- Peper, versgemalen
- 5 takjes verse tijm, blaadjes eraf geritst
- 1 el pijnboompitten
- 100 g zachte geitenkaas
- 1 el Olijfolie
Gemaakt met
Bereidingswijze
-
Stap 1
Oven op 220° C boven-/onderwarmte voorverwarmen en het deeg direct uit de koelkast verwerken. Het deeg met het meegerolde bakpapier direct op het bakblik uitrollen.
-
Stap 2
De uien fruiten in olie in een grote koekenpan. Afblussen met de balsamicoazijn en de bastersuiker, wat peper en de tijm toevoegen. De uien in 20 min. gaar stoven.
-
Stap 3
De uien over de pizzabodem verdelen en bestrooien met pijnboompitten. Daarna de geitenkaas over de pizza verdelen.
-
Stap 4
Onderin de oven in 15-20 min. goudbruin bakken.
-
Stap 5
Na het bakken in de 'gewenste' vorm snijden.