Recept: Rabarbertaart met custard
Deze verleidelijke rabarbertaart met custard is een heerlijk zomers dessert. Met het handige quiche- en taartdeeg van Tante Fanny wordt het bakken van deze lekkernij een eitje! Klaar om jezelf uit te dagen in de keuken? Laat je inspireren door ons rabarber custard taart recept!
- ca. 30 min.
- 200° C
- 180° C
- ca. 60 min.
Ingrediënten Voor 1 rabarber custard taart Ø 24 cm:
- 1 rol Tante Fanny Vers Quiche- en Taartdeeg 300 g
- 3 rabarberstelen, schuin gesneden in dunne plakjes
- 4 el kristalsuiker
- een paar sliertjes rabarber, voor de decoratie
- een beetje tuinkers, voor de decoratie
Voor de custard:
- 135 ml volle melk
- 135 ml . slagroom
- 100 g suiker
- 20 g maizena
- 3 eidooiers
- 1 vanillestokje, merg eruit geschraapt
- 1 kaneelstokje
Voor de siroop:
- 125 ml water
- 80 g suiker
- 1 el citroensap
Bereidingswijze
-
Stap 1
Oven op 200° C boven-/onderwarmte voorverwarmen en het deeg volgens de verpakking voorbereiden.
-
Stap 2
Deeg uitrollen, bakpapier eraf halen en het deeg in de ingevette vorm leggen (als alternatief kan men ook het deeg met het meegerolde bakpapier gelijk in de vorm leggen, het invetten hoeft dan niet). Met het overhangende deeg de rand versterken. Prik gaatjes met een vork in de bodem.
-
Stap 3
De rabarber met de suiker in een kom 15 min. laten weken.
-
Stap 4
De vanille met de helft van de melk, alle slagroom en het kaneelstokje in een pan langzaam aan de kook brengen. De andere helft van de melk, de eidooiers, suiker en maïzena loskloppen in een kom. Verwijder het kaneelstokje uit het roommengsel.
-
Stap 5
Het kokende roommengsel al kloppend in een dun straaltje bij de eidooiers gieten. Het mengsel terug in de pan schenken en onder voortdurend roeren het geheel aan de kook laten komen. 2 min. door laten koken en de custard op een bord gieten. Afdekken met plasticfolie en 30 min. af laten koelen in de koelkast.
-
Stap 6
De afgekoelde custard in een kom loskloppen en verdelen over de bodem. De custard met de rabarber beleggen.
-
Stap 7
De rand met ei bestrijken en in het midden van de oven in ca. 30 min. afbakken.
-
Stap 8
Het water met de suiker en de citroensap aan de kook brengen en naar smaak de siroop met een kwast over de rabarber custard taart smeren.
-
Stap 9
Voor het serveren van de rabarber curtard taart deze met tuinkers en slierten rabarber decoreren.
Samen rabarber custard taart maken
Het bereiden van de rabarber custard taart is eenvoudig en leuk om te bakken, vooral wanneer je het samen met je dierbaren doet. Trek je schort aan en overtref jezelf in de keuken, waarna jullie samen kunnen genieten van de rabarber custard taart op een zonnige dag! Serveer het op een gezellig bord en voilà, zo simpel kan het zijn!
Rabarber custard taart maken met Tante Fanny deeg
Met het verse quiche en taartdeeg van Tante Fanny kun jij binnen no-time dit rabarber custard recept op tafel zetten! Door te werken met ons kwalitatief verse uitroldeeg bespaar jij de tijd die je normaal aan het maken van deeg zou besteden, terwijl het resultaat net zo lekker is!