Recept: Flammkuchen met puntpaprika’s
- ca. 30 min.
- 200° C
- 180° C
- ca. 20 min.
Ingrediënten Ingrediënten voor een rechthoekige vorm, ca. 29 x 20 cm:
- 1 rol Tante Fanny Vers Pizzadeeg 400 g
- (Alternatief: 1 rol Tante Fanny Vers Spelt-Pizzadeeg 400 g)
- 1 rode puntpaprika, in de lengte in reepjes gesneden
- 1 gele puntpaprika, in de lengte in reepjes gesneden
- 1 groene puntpaprika, in de lengte in reepjes gesneden
- 1 rode peper, ontpit, zeer fijn gesneden
- 250 g kwark
- 2 el Olijfolie
- 1 el mosterd
- 3 eieren
- 1 knoflookteen, geschild en geperst
- 1 el boter, om in te vetten
- Zout en peper gemalen
- een beetje verse rozemarijn, om te garneren
Bereidingswijze
-
Stap 1
Oven op 200° C boven-/onderwarmte voorverwarmen.
-
Stap 2
Paprika ca. 2 min. in olijfolie bakken.
-
Stap 3
Kwark, mosterd, eieren, knoflook en rode peper goed vermengen en met zout en peper kruiden.
-
Stap 4
Het deeg direct uit de koelkast verwerken, uitrollen, bakpapier eraf halen en het deeg in de ingevette vorm leggen (als alternatief kan men ook het deeg met het meegerolde bakpapier gelijk in de vorm leggen, het invetten hoeft dan niet). Met het uitstekende deeg de rand verstevigen.
-
Stap 5
Het kwarkmengsel in de vorm gieten en de paprika erover verdelen.
-
Stap 6
Onderin de oven in ca. 30 min. knapperig bakken. Voor het serveren met rozemarijn garneren.
Tip: voor de flan kunt u ook andere groenten gebruiken, zoals courgette, wortelen of aubergine.