Mini plaattaarten geflambeerde aardbeien
met mascarpone en zwarte peper
2 Bewertungen
- 10 - 15 min.
- 220⁰ C
- 200⁰ C
- ca. 15 min.
Ingrediënten voor 12 mini plaattaarten:
- 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg 270 g
- 500 g mascarpone
- 400 g aardbeien
- 2 el likeur (cointreau/grand marnier)
- 30 g kristalsuiker
- 20 g boter
- Zwarte peper, gemalen
- 1 el boter, om in te bakken
Gemaakt met
Bereidingswijze
-
Stap 1
Oven op 220⁰ C. boven-/ onderwarmte voorverwarmen en het deeg volgens de verpakking voorbereiden.
-
Stap 2
Deeg met het meegerolde bakpapier direct op de bakplaat uitrollen. Snijd het deeg in 12 gelijkmatige rechthoeken.
-
Stap 3
Bak de bodem in het midden van de voorverwarmde oven in 10 - 15 min. goudbruin. Laat afkoelen op een rooster.
-
Stap 4
Bestrijk de plaattaarten met mascarpone. Bak de aardbeien in een beetje boter en suiker. Flambeer ze met de likeur. Bestrooi met zwarte peper en leg ze op de mascarpone.