Bananen Flammkuchen Tante Fanny

Recept: Bananen Flammkuchen

met chocoladesaus
Recept beoordelen
Eerste beoordeling:

Om uw rating in te voeren wordt een cookie opgeslagen en het IP-adres als pseudoniem opgeslagen.
Lees en bevestig ons privacybeleid.

Beoordelen
5 / 5
1 Bewertung
vegetarisch recept
  • 15 - 20 min.
  • 220⁰ C
  • 200⁰ C
  • ca. 20 min.

Ingrediënten:

  • 1 rol Tante Fanny Vers Flammkuchendeeg 260 g
  • 4 bananen, geschild en dun in de lengte gesneden
  • 160 g kwark
  • 80 g zure room
  • 6 el poedersuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 10 hazelnoten, grof gehakt
  • Een beetje chocoladesaus

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Oven op 220° C boven-/onderwarmte voorverwarmen en het deeg direct uit de koelkast verwerken.

  2. Stap 2

    Deeg met het meegerolde bakpapier op het bakblik uitrollen. Vouw ca. 1 cm. van het deeg naar binnen en druk het stevig aan.

  3. Stap 3

    De kwark, zure room, poedersuiker en vanillesuiker mengen en tot aan de rand van het deeg bestrijken.

  4. Stap 4

    Onderin de oven in ca. 10 min. voorbakken.

  5. Stap 5

    Met de banaan en hazelnoten gelijkmatig beleggen en onderin de oven in ca. 5 min. knapperig bakken.

  6. Stap 6

    Voor het serveren met chocoladesaus bedruipen.

Tip

Tip: de bananen kunnen ook vervangen worden door andere soorten fruit zoals aardbeien, meloen en druiven.

Meer passende recepten

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.