Speculaas cheesecake
- ca. 30 min.
- 180⁰ C
- 160⁰ C
- ca. 20 min.
Ingrediënten 1 Quichevorm Ø ca. 26 cm
- 1 rol Tante Fanny vers Quichedeeg 300 g
- 320 g roomkaas
- 4 eieren
- 160 g boter op kamertemperatuur
- 160 g suiker
- 2 stoofperen, in kleine blokjes gesneden
- 40 g roomkaas
- 1 vanillestokje, merg eruit geschraapt
- 20 g poedersuiker
- 150 ml . slagroom
- 10-12 partjes stoofperen (koelverse)
- 6-8 speculaasjes, fijn gemalen
- 30 g amandelschaafsel, geroosterd
Voor de crème:
Garnering:
Bereidingswijze
-
Stap 1
Haal het quichedeeg 15 minuten voor gebruik uit de koelkast. Verwarm de oven voor op 180° C. boven-/onderwarmte (160⁰ C heteluchtoven) en bereid het deeg voor volgens de instructie op de verpakking.
-
Stap 2
Vet een quichevorm in met boter en knip een rond stuk bakpapier uit wat op de bodem past. Leg het deeg in de vorm.
-
Stap 3
Meng de boter met de 320 g roomkaas. Voeg de eieren en de suiker toe. Klop tot een glad beslag.
-
Stap 4
Verdeel de blokjes stoofpeer over de bodem en giet het beslag erover. Druk de randen van het deeg wat naar beneden.
-
Stap 5
Zet de cheesecake ca. 30 minuten in de oven en laat deze afkoelen.
-
Stap 6
Roer voor de crème de 40 g roomkaas glad met een spatel en meng het merg van de vanille erdoor. Klop de slagroom op met de poedersuiker erdoorheen. Voeg dit toe aan de roomkaas en meng dit rustig tot een homogeen mengsel. Bestrijk dit over de taart.
-
Stap 7
Garneer de cheesecake met de gemalen speculaas, de geroosterde amandelen en de partjes stoofpeer.