Kip en croute met chutney en paddenstoelen
- 25 - 30 min.
- 200⁰ C
- 180⁰ C
- ca. 30 min.
Ingrediënten:
- 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg 270 g
- 500 g paddenstoelen mix (shii-take, portobello, kastanjechampignons, oesterzwam)
- 400 g kleine kipfilets (ca. 100 g per stuk)
- sap van een halve citroen
- 16 dunne plakjes ontbijtspek
- zout
- Peper
- 3 takjes verse tijm, fijn gehakt
- 3 takjes verse salie, fijn gehakt
- 1 teen knoflook, geperst
- 1 ei
- Olijfolie
- 5 el paneermeel
- 235 ml water
- 55 g kristalsuiker
- 1/2 tl zout
- rasp van 1 sinaasappel
- sap van 1 sinaasappel
- 30 g gekonfijte gember, in dunne reepjes gesneden
- 350 g cranberries
Voor de chutney:
Bereidingswijze
-
Stap 1
Haal het bladerdeeg 10 minuten voor gebruik uit de koelkast en verwarm de oven voor op 200⁰ C. (heteluchtoven 180⁰ C). Snijd het bladerdeeg in 4 stukken en rol ze iets uit.
-
Stap 2
Hak de champignons fijn in een keukenmachine of met de hand. Bak ze hierna met de tijm, salie en de knoflook in een koekenpan met een scheutje olijfolie gedurende 8 minuten. Blus af met het citroensap. Voeg per 100 g van het champignonmengsel 1 el paneermeel toe.
-
Stap 3
Leg vier keer 4 plakjes spek op een stuk keukenfolie zodat het overlapt. Verdeel hierop het champignonmengsel en leg de kipfilets erop. Rol met behulp van de folie het geheel tot een pakketje.
-
Stap 4
Leg dit pakketje op het bladerdeeg en vouw deze dicht. Leg dit op een met bakpapier beklede bakplaat (met de vouwnaad naar beneden) en bestrijk met ei en strooi wat zout erover. Bak gedurende 25-30 minuten in een voorverwarmde oven goudbruin.
-
Stap 5
Neem nu een steelpan en breng het water met de suiker en het zout aan de kook. Voeg hier de rest van de ingrediënten voor de chutney aan toe en breng weer aan de kook.
-
Stap 6
Draai het vuur laag en laat het gedurende 10-15 minuten pruttelen tot het indikt. Roer af en toe door.
-
Stap 7
Serveer de kip en croute met de chutney.