Plaattaart zomerfruit
- 15 - 18 min.
- 200⁰ C
- 180⁰ C
- ca. 20 min.
Ingrediënten:
- 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg 300 g
- 500 g mascarpone, losgeroerd
- 250 ml . slagroom
- 1½ vanillestokje, merg eruit geschraapt
- 2 el poedersuiker
- 2 el fijne kristalsuiker
- 1 el onbespoten citroenschil, geraspt
- 1 el onbespoten sinaasappelschil, geraspt
- 2 rijpe mango's, in partjes van een halve cm
- 3 sinaasappels, in partjes, ontvliest
- 2 mandarijnen, in partjes
- 1 pak Bastogne koeken, in grove stukken
Bereidingswijze
-
Stap 1
Oven op 200° C boven-/onderwarmte voorverwarmen en het deeg volgens de verpakking voorbereiden.
-
Stap 2
Deeg met het meegerolde bakpapier direct op de bakplaat uitrollen. Vouw ca. 1 cm van het deeg naar binnen, zodat er een opstaande rand ontstaat. Prik gaatjes met een vork in de bodem. Bak de bodem in het midden van de oven in 15 - 18 min. goudbruin. Laat na het bakken afkoelen op een rooster.
-
Stap 3
De slagroom met het vanillemerg en 2 el. kristalsuiker opkloppen en met de mascarpone vermengen. Spatel de poedersuiker, citroen- en sinaasappelrasp erdoor.
-
Stap 4
Bouw de taart op in laagjes van een derde deel van de crème, mango, een derde deel van de crème, de helft van de Bastogne en het laatste deel van de crème.
-
Stap 5
Decoreer de taart met fruit, rasp van de citroen en sinaasappel en de laatste helft van de Bastogne (brokjes vermalen tot kruim).
Tip: vervang de mango door seizoensfruit, zoals aardbeien, frambozen of kersen.