quiche caprese Tante Fanny

Quiche caprese

met kabeljauw
Recept beoordelen
Eerste beoordeling:

Om uw rating in te voeren wordt een cookie opgeslagen en het IP-adres als pseudoniem opgeslagen.
Lees en bevestig ons privacybeleid.

Beoordelen
5 / 5
2 Bewertungen
  • ca. 40 min.
  • 200⁰ C
  • 190⁰ C
  • ca. 20 min.

Ingrediënten 1 Quichevorm Ø ca. 24 cm:

  • 1 rol Tante Fanny Vers Quiche- & Taartdeeg 300 g
  • 400 g kabeljauwfilet zonder huid, in blokjes
  • 400 g trostomaten, in plakjes gesneden
  • 2 bollen mozzarella in plakjes gesneden
  • 10 zongedroogde tomaatjes in de lengte halveren
  • 4 eieren
  • 125 g mascarpone
  • 3 el basilicum in reepjes en handvol als garnering
Quiche met kabeljauw

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Haal het quichedeeg 15 minuten voor gebruik uit de koelkast en verwarm de oven voor op 200⁰ C. (heteluchtoven: 190⁰ C)

  2. Stap 2

    Rol het deeg af en leg het in de ronde ingevette bakvorm (zonder bakpapier).

  3. Stap 3

    Verdeel de kabeljauw over de bodem en bestrooi met peper en zout.

  4. Stap 4

    Leg de plakjes tomaat en mozzarella er dakpansgewijs op.

  5. Stap 5

    Klop de eieren los en roer de mascarpone los. Klop de mascarpone door de eieren.

  6. Stap 6

    Voeg de reepjes basilicum en zout en peper naar smaak toe.

  7. Stap 7

    Schenk het eimengsel over de vulling.

  8. Stap 8

    Bak de quiche in een voorverwarmde oven in ca. 35-40 minuten goudbruin.

  9. Stap 9

    Bestrooi de quiche uit de oven met een handje basilicumblaadjes.

Tip

Tip: serveer er een frisse rucolasalade bij.

Meer passende recepten

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.