Recept: Pizza tricolore
met verschillende groenten en kazen
1 Bewertung
- ca. 15 min.
- 220° C
- 200° C
- ca. 20 min.
Ingrediënten:
- 1 rol Tante Fanny vers pizzadeeg 400 g (alternatief 1 rol Tante Fanny Vers Spelt-Pizzadeeg 400 g)
- 200 ml crème fraîche
- 1 bolletje mozzarella, in fijne blokjes gesneden
- 200 g spinazie, gewassen en gedroogd
- 1 rode ui in dunne ringen gesneden
- 125 g geitenkaas in kleine blokjes gesneden
- 20 groene olijven gehalveerd
- 1/2 bakje champignons in plakjes gesneden
- 10 zongedroogde tomaatjes gehalveerd
- peper en zout uit de molen
Gemaakt met
Bereidingswijze
-
Stap 1
Verwarm de oven voor op 220° C. (heteluchtoven 200⁰ C)
-
Stap 2
Haal het pizzadeeg uit de oven en rol deze uit.
-
Stap 3
Smeer het pizzadeeg in met crème fraîche.
-
Stap 4
Verdeel de ui, champignons en zongedroogde tomaat over de pizza. Leg daarna de spinazie er op en verdeel vervolgens de geitenkaas, mozzarella en groene olijven erover.
-
Stap 5
Kruid de pizza met peper en zout naar eigen smaak.
-
Stap 6
Bak de pizza in een voorverwarmde oven af in ca. 15 minuten.
Tip
Tip: wil je de pizza een extra Italiaans tintje geven, strooi dan nog wat vers gehakte kruiden, zoals basilicum en oregano, erover.