Pompoenbolletjes
- ca. 15 - 20 min.
- 210° C
- ca. 25 - 30 min.
Ingrediënten Ingrediënten voor 15 bolletjes
- 1 rol rol Tante Fanny vers pizzadeeg 400 g.
- 1 pompoen (bv. Hokkaido, nootmuskaatpompoen,…), geschild (uitgezonderd Hokkaido) en in reepjes gesneden.
- 2 knoflookteentjes, fijngehakt
- 35 g pompoenpitten
- 1/2 tl pittige kerrie
- 8 el zonnebloemolie
- 1/2 tl suiker
- Zout en peper gemalen
- Een paar gehakte pompoenpitten voor decoratie
- 1 el bloem, voor de handen
Bereidingswijze
-
Stap 1
Verwarm de oven voor op 210⁰ C. boven-/onderwarmte.
-
Stap 2
Pompoenvruchtvlees met de ongeschilde knoflook op een met bakpapier bekleed bakblik leggen en ca. 15-20 min. in de oven zacht bakken.
-
Stap 3
Daarna de knoflook schillen en met de pompoen en de overige ingrediënten met een staafmixer pureren. Met zout en peper op smaak brengen.
-
Stap 4
Deeg direct uit de koelkast bewerken en met het meegerolde bakpapier op een bakblik uitrollen.
-
Stap 5
Met een deegsnijder het deeg in de lengte in drie stukken en in de breedte in vijf stukken snijden, zodat er vijftien gelijkmatige stukken ontstaan.
-
Stap 6
1 tl puree op het midden van elk vierkant verdelen, de zijkanten samenvoegen en met bepoederde handen tot een kogel vormen.
-
Stap 7
De pizzabollen met wat water bestrijken en met pompoenpitten bestrooien.
-
Stap 8
In de oven 15-20 min. op het middelste rek knapperig bakken.
Tip met kliekjes: de pizzabollen kunnen ook perfect als snack voor uw eerstvolgende uitje, met diverse vullingen zoals ontpitte olijven, gedroogde tomaten of met een pesto naar smaak, klaargemaakt worden.