Recept: Pizza
met 4 soorten beleg
0 Bewertungen
- ca. 20 min.
- 220° C
- 210° C
- ca. 20 min.
Ingrediënten Voor 4 stukken:
- 1 rol Tante Fanny vers pizzadeeg 400 g.
- 125 g crème fraîche
- Gemalen zout en peper
- Een aantal walnoten, gehalveerd
- 350 g druiven, ontpit en gehalveerd
- Honing naar smaak
- 200 g Hokkaidopompoen (eko pompoen), in kleine blokjes gesneden
- 1/2 lenteui in ringen gesneden
- 1 bol mozzarella in plakjes gesneden
- 8 plakjes gedroogde ham
- 2 el hazelnoten, grof gehakt
- 2 el pesto naar keuze en deze verroeren met de crème fraîche
- 8 plakjes gedroogde ham
- 3 tomaten, in kleine blokjes gesneden
- Een beetje parmezaanse kaas
- 3 tomaten, in kleine blokjes gesneden
- 30 groene olijven zonder pit
- Wat oregano en Marjolein gehakt
- Wat rucola om te garneren
Pizza met druiven & noten:
Pizza met pompoen & mozzarella:
Pizza met pesto & ham:
Pizza met tomaat & olijven:
Gemaakt met
Bereidingswijze
-
Stap 1
Oven op 220⁰ C. voorverwarmen (boven- en onderwarmte). Pizzadeeg direct uit de koelkast verwerken.
-
Stap 2
Deeg met het meegerolde bakpapier op een bakblik uitrollen en in vier gelijkmatige rechthoeken snijden. De randen + 2 cm. omslaan en aanduwen.
-
Stap 3
Met crème fraîche bestrijken en met de ingrediënten beleggen.
-
Stap 4
Met zout en peper op smaak brengen (behalve bij de druivenvariant) en in de oven op 220⁰ C. op het onderste rek in ca. 20 min. goudbruin bakken
Tip
Tip met verstand: naar beschikbaarheid met pikante groenten, of zoet met seizoen fruit beleggen. Voor de basis kan ook met tomatensaus, pesto of een verse kaas gevarieerd worden.