Pasteitjes met kip en groenten
- 15 - 20 min.
- 210° C
- 200° C
- ca. 30 min.
Ingrediënten voor 4 porties:
- 1 rol Tante Fanny Bladerdeeg 270 g
- 250 g kipfilet in kleine stukjes gesneden
- 1 bosuitjes, fijngesneden
- 1 knoflookteen, fijngesneden
- 1 el Olijfolie
- 1 el boter
- 250 g champignons schoongemaakt en in plakjes gesneden
- 2 kleine wortels in stukjes gesneden
- 15 g bloem
- 125 ml groenten- of runderbouillon
- 2 el crème fraîche
- sap van een halve citroen
- 1 ei om te bestrijken
Bereidingswijze
-
Stap 1
Deeg uit de verpakking halen.
-
Stap 2
Oven op 210⁰ C voorverwarmen (boven- en onderwarmte).
-
Stap 3
Het bladerdeeg met het meegerolde bakpapier op de ovenplaat uitrollen.
-
Stap 4
Met een ronde, getande uitsteker (cookie cutter) (8 cm) cirkels uitsnijden en op het bakpapier leggen. Met geklutst ei bestrijken.
-
Stap 5
Nogmaals 4 stukken met een ronde (5 cm) uitsteker uitsnijden (zo ontstaat er een ring). Deze ringen op de reeds uitgesneden stukken leggen en nogmaals met ei bestrijken. 10 min. in de koelkast leggen.
-
Stap 6
In de oven, op het middelste spoor, ca. 15-20 min. goudbruin bakken.
-
Stap 7
In de tussentijd olijfolie verhitten. De ui en knoflook kort meebakken. De groenten en kip toevoegen en opbakken. Aan de kant zetten.
-
Stap 8
In boter de champignons schroeien, het meel er doorroeren en met de bouillon en crème fraîche laten koken (goed blijven roeren en de bouillon beetje voor beetje erbij gieten) . Met peper, zout en citroensap op smaak brengen. Kip mengsel toevoegen en nogmaals goed doorroeren tot het indikt.
-
Stap 9
De pasteitjes kort in de oven opwarmen. Vul de pasteitjes met de ragout en serveer direct.
Tip: De pastei met kalfsvlees en kip is klassiek. Maar ragout met schaaldieren en vis is ook erg verleidelijk.
Deze pasteitjes kunnen zowel als licht aperitiefje, hapje of snack op een partijtje geserveerd worden.