Pizzasnack vegan Tante Fanny

Recept: Pizzasnack vega

met tomatenrelish
Recept beoordelen
Eerste beoordeling:

Om uw rating in te voeren wordt een cookie opgeslagen en het IP-adres als pseudoniem opgeslagen.
Lees en bevestig ons privacybeleid.

Beoordelen
0 / 5
0 Bewertungen
vegan recept
  • ca. 12 min.
  • 220° C
  • 210° C
  • ca. 30 min.

Ingrediënten Voor ca. 10 snacks:

  • 1 rol Tante Fanny pizzadeeg 400 g
  • 5 uien , fijngesneden
  • 2 knoflookteentjes, fijngehakt
  • 2 el Olijfolie
  • 120 g gedroogde tomaten, fijngesneden
  • 100 g veganistische kaas, geraspt
  • Wat verse oregano
  • Voor de tomatendip

    • 1/2 bosje verse koriander
    • 5 tomaten, in blokjes gesneden (zaad verwijderen)
    • 2 bosuitjes, fijngesneden
    • Gemalen zout en peper
    • Een scheutje balsamicoazijn
    • een scheutje olijfolie

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Verhit de olijfolie en fruit hierin de de ui en de knoflook.

  2. Stap 2

    Voeg de tomatenblokjes en de oregano toe, even doorroeren en af laten koelen.

  3. Stap 3

    De oven op 220⁰ C (onder-/bovenwarmte) voorverwarmen en het deeg direct uit de koelkast bewerken.

  4. Stap 4

    Het deeg uitrollen, vingers in de bloem dopen en de randen van het deeg licht naar buiten drukken.

  5. Stap 5

    Het deeg met de vulling beleggen en met de kaas bestrooien. In een rol draaien (met bebloemde vingertoppen) en in 2 cm dikke schijven snijden.

  6. Stap 6

    In de voorverwarmde oven ca. 10 min. goudbruin bakken.

  7. Stap 7

    Voor de tomatendip: de tomaten halveren, de kern verwijderen en kleinsnijden. De uitjes in fijne stukjes snijden, koriander van de steel scheiden en grof hakken.

  8. Stap 8

    Nu alle ingrediënten met elkaar mengen en met peper en zout op smaak brengen. De dip bij de pizzasnacks serveren.

Meer passende recepten

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.