Focaccia
0 Bewertungen
- 10 - 12 min.
- 200° C
- 190° C
- ca. 7 min.
Ingrediënten:
- 1 rol Tante Fanny pizzadeeg 400 g
- 1 el bloem
- 250 g olijven zonder pit
- 3 el Olijfolie
- Een beetje verse rozemarijn
- Een beetje pesto om te verfijnen
Gemaakt met
Bereidingswijze
-
Stap 1
Oven op 190⁰ C. voorverwarmen (hetelucht). Het deeg direct uit de koelkast verwerken.
-
Stap 2
Het deeg in de breedte in zes stukken snijden.
-
Stap 3
De ene helft van het deeg beleggen met in stukjes gesneden olijf. De andere helft daarover dubbelklappen. Vingers in de bloem dopen en het deeg aandrukken.
-
Stap 4
Met bloem bestuiven en olijfolie erover druppelen.
-
Stap 5
Beleggen met in stukjes gesneden olijf en garneren met de rozemarijn.
-
Stap 6
Op een met bakpapier bekleed bakblik leggen en ca. 10-12 min. afbakken.
Tip
Tip: Voor het bakken bestrooien met de kruiden. U kunt het ook vullen met gedroogde tomaten of pesto. Dit recept is ideaal voor feestjes!