Yoghurt- citroentaart
- ca. 25 min.
- 200° C
- 190° C
- ca. 20 min.
Ingrediënten 1 quichevorm Ø ca. 26 cm:
- 1 rol Tante Fanny Quichedeeg 300 g
- 2 citroenen (liefst biologisch)
- 6 blaadjes gelatine
- 500 g yoghurt
- 50 g poedersuiker
- 100 ml . slagroom opkloppen
- 100 g suiker
- 100 ml water
- boter voor het invetten van de vorm
- 500 g bakbonen voor het blindbakken van de bodem
- Munt of citroenmelisse voor decoratie.
Bereidingswijze
-
Stap 1
Haal het quichedeeg 15 min. voor gebruik uit de koelkast. Verwarm de oven voor op 200° C. boven-/onderwarmte en bereid het deeg voor volgens de instructie op de verpakking.
-
Stap 2
Rol het deeg af (inclusief bakpapier) en leg het in de quichevorm. (als je de vorm invet kun je het ook zonder bakpapier in de vorm leggen). Versterk de rand met het overgebleven deeg. Prik met een vork enkele gaatjes in de bodem.
-
Stap 3
Leg bakpapier in de vorm op het deeg en leg hier de gedroogde linzen op. Bak de taartbodem onderin de oven op 200° C in ca. 25 min. goudbruin. Haal de linzen van de taartbodem en laat de bodem afkoelen.
-
Stap 4
Laat de gelatine wellen. Rasp de schil van 1 citroen en pers deze uit. Warm 4 eetlepels yoghurt op en meng de uitgelekte gelatine hier doorheen. Roer het sap van de citroen, de rasp van de schil, de poedersuiker en de yoghurt met gelatine door de rest van de yoghurt. Schep de opgeklopte slagroom er doorheen. Schep dit mengsel over de taartbodem en zet het 3 uur in de koelkast.
-
Stap 5
Snij de tweede citroen in schijfjes. Laat 100 ml water en 100 g suiker koken. Leg de citroenschijfjes ca. 5 minuten in dit kokende water. Laat ze uitdruipen en leg ze op de taart. Decoreer de taart met citroenmelisse of munt.
Tip: in plaats van citroen kun je ook limoen gebruiken.