Recept: Vegetarische Paasquiche

Recept beoordelen
Eerste beoordeling:

Om uw rating in te voeren wordt een cookie opgeslagen en het IP-adres als pseudoniem opgeslagen.
Lees en bevestig ons privacybeleid.

Beoordelen
0 / 5
0 Bewertungen

Ben je op zoek naar een eenvoudig receptidee voor Pasen? Probeer dan zeker ons recept voor een vegetarische paasquiche! Met onze verse quiche- & taartdeeg, verse wortelen, radijsjes en lente-uitjes wordt jouw quiche de ster van de paasbrunch.

  • ca. 55 Min.
  • 200° C
  • 180° C
  • ca. 25 Min.

Ingrediënten Voor 1 vegetarische Paasquiche:

  • 1 rol Tante Fanny vers Quiche- & Taartdeeg 300 g
  • 250 g zure room
  • 7 eieren (M)
  • 1 bosje verse dille
  • 2 lente uitjes in ringen gesneden
  • 150 g kleine wortels, in de lengte gehalveerd en geblancheerd
  • 100 g diepvrieserwten
  • 150 g radijsjes, gehalveerd
  • Een beetje boter om in te vetten
  • zout, peter en versgemalen nootmuskaat

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Verwarm de oven voor op 200°C boven-/onderwarmte en bereid het deeg volgens de instructies op de verpakking.

  2. Stap 2

    Vet een quichevorm (ø 26 cm) in met boter. Rol het deeg met het bijgeleverde bakpapier uit en leg het zonder papier in de vorm. Versterk de rand met het overhangende deeg. Bedek de deegbodem met het bakpapier en verzwaar met bakbonen.

  3. Stap 3

    Bak de bodem ongeveer 25 minuten blind op het rooster op de onderste richel van de oven.

  4. Stap 4

    Meng voor de vulling de zure room, 4 eieren en een halve bos dille met een staafmixer en breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.

  5. Stap 5

    Verdeel de radijsjes, lente-uitjes, erwten en wortelen over de voorgebakken bodem en giet de vulling eroverheen. Maak met een lepel drie kuiltjes in de vulling.

  6. Stap 6

    Bak de quiche opnieuw ongeveer 30 minuten. Maak 10 minuten voor het einde van de baktijd de kuiltjes opnieuw iets dieper met een eetlepel en breek in elk kuiltje een ei. Bak verder totdat de eieren volledig gestold zijn.

  7. Stap 7

    Garneer met de resterende dille en serveer lauwwarm.

Vegetarische paasquiche bakken met kinderen

Laat de kinderen helpen met het verdelen van de groenten over de bodem en het maken van de kuiltjes voor de eieren. Zo kunnen ze spelenderwijs kennismaken met koken én genieten van een heerlijke hartige taart. Tip: geef ze een klein deegvormpje om leuke figuurtjes uit het overgebleven deeg te steken en gebruik deze als extra decoratie op de quiche.

Ook lekker uit de airfryer!

Wil je de paasquiche in de airfryer maken? Dat kan! Gebruik een kleinere quichevorm die in je airfryer past en bak de bodem voor op 160°C gedurende 10-12 minuten. Voeg daarna de vulling toe en bak nog eens 15-18 minuten, tot de eieren gestold zijn en de quiche mooi goudbruin is. Controleer tussendoor even, want de baktijd kan per airfryer verschillen. Zo heb je in no-time een heerlijke quiche, perfect voor een snelle en feestelijke paasbrunch!

Meer passende recepten

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.