Bladerdeeghapjes met kruidig gehakt
Ben je op zoek naar een smakelijk en eenvoudig te bereiden hapje voor jouw volgende feestje of borrel? Probeer dan eens deze bladerdeeghapjes met kruidig gehakt. De combinatie van pittige kruiden met het sappige gehakt, verpakt in krokant bladerdeeg, maakt deze hapjes een echte traktatie. Ze zijn snel klaar en gegarandeerd een hit bij je gasten. Laten we beginnen met het bereiden van deze heerlijke bladerdeeg hapjes met gehakt!
- ca. 15 min.
- 180° C
- 170° C
- ca. 15 min.
Ingrediënten:
voor ca. 28 stuks:
- 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg 270 g
- 300 g gemengd gehakt
- 1/2 tl cayenne peper
- 1/2 tl curriepoeder
- 1/2 tl paprikapoeder
- zout en peper
- zeezout grof
Bereidingswijze
-
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180° C boven-/onderwarmte. Rol het Tante Fanny Vers Bladerdeeg uit volgens de aanwijzingen op de verpakking.
-
Stap 2
Snijd het bladerdeeg in ongeveer 28 gelijke vierkantjes, dit zorgt voor uniforme hapjes.
-
Stap 3
Meng 300 gram gemengd gehakt met een halve theelepel cayennepeper, curriepoeder en paprikapoeder. Voeg zout en peper naar smaak toe. Verdeel het gekruide gehakt gelijkmatig over de stukjes bladerdeeg. Vouw de vierkantjes dicht om het gehakt te omsluiten.
-
Stap 4
Druk de randen van het deeg dicht met een vork. Laat de zijkanten open voor een aantrekkelijk uiterlijk.
-
Stap 5
Bestrijk de hapjes licht met eigeel en bestrooi ze vervolgens met grof zeezout en wat extra peper.
-
Stap 6
Bak de bladerdeeghapjes ongeveer 15 minuten in het midden van de voorverwarmde oven, tot ze goudbruin en knapperig zijn.
Serveer de bladerdeeghapjes met gehakt warm, eventueel met mosterd of een zelfgemaakte mosterdsaus (mix 1 eetlepel mosterd met 1 eetlepel crème fraîche).