Kruidige gehaktbroodje
- ca. 20 min.
- 200° C
- 190° C
- ca. 10 min.
Ingrediënten:
voor 4 stuks:
- 1 rol Tante Fanny vers bladerdeeg 270 g
- 500 g gemengd gehakt
- 1 tl cayenne peper
- 1 tl currypoeder
- 1 tl paprikapoeder
- zout en peper gemalen
- zeezout grof
- 1 eigeel om te bestrijken
Bereidingswijze
-
Stap 1
Haal het bladerdeeg 10 minuten voor gebruik uit de koelkast en verwarm de oven voor op 200° C. (heteluchtoven 200° C.).
-
Stap 2
Rol het bladerdeeg uit en snij het deeg in de lengte in 4 stukken van 12x20.
-
Stap 3
Meng de kruiden door het gehakt en breng het daarna extra op smaak met peper en zout.
-
Stap 4
Rol van het gehakt 4 gelijke worstjes die in de lengte precies op het deeg passen.
-
Stap 5
Leg ze in het midden van het deeg en sla het bladerdeeg er overheen. Druk het deeg aan met een vork en laat de uiteinden open. Het gehakt mag er iets uitsteken.
-
Stap 6
Smeer het deeg in met eigeel en strooi wat zeezout en peper over het eigeel.
-
Stap 7
Bak de broodjes in het midden van de oven in ca. 20 minuten goudbruin.
Tip: serveer de broodjes met mosterd, ketchup of zelfgemaakte Aioli!
Neem ze mee naar school of werk of stop ze in de picknickmand.