Wiener Pecan
In dit verrukkelijke recept delen we een eenvoudig recept om heerlijke vegetarische pecannoten broodjes te maken, gevuld met smeuïge marsepein en zoete abrikozenjam. Deze pecan broodjes zijn perfect voor degenen die van een zoete lekkernij houden, en ze zijn in een handomdraai klaar. Met een baktijd van slechts 15 minuten en een paar eenvoudige stappen, kun je snel genieten van de heerlijke smaken van pecannoten, marsepein en abrikozenjam in een knapperig jasje van roomboter croissantdeeg.
- ca. 15 min.
- 190° C
- 180° C
- ca. 15 min.
Ingrediënten voor 6 stuks:
- 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg 270 g
- 120 g marsepein
- 120 g Ahornsiroop
- 100 g abrikozenmarmelade
- 1 el citroensap
- 6-8 el poedersuiker
- 100 g pecannoten grof gehakt
- 2 el Olie om te bestrijken
Bereidingswijze
-
Stap 1
Verwarm de oven voor op 190° C boven-/onderwarmte. Rooster de pecannoten ca. 15 min., daarna af laten koelen en in grove stukjes hakken. Pureer de marsepein met ahornsiroop.
-
Stap 2
Haal het deeg uit de koelkast en rol het bladerdeeg met het opgerolde bakpaier uit op de bakplaat. Snij het deeg in de lengte door het midden. Verdeel de marsepeinvulling in het midden ca. 4 cm breed.
-
Stap 3
De deegranden links en rechts met een afstand van 1,5 cm. en een diepte van 4 cm. insnijden. Sla de randen links en rechts over ellkaar. Beide deegstukken verdelen in 6 stukken en met olie bestrijken.
-
Stap 4
Bij 190° C boven-/onderwarmte ca. 15 min. goudgeel bakken. Roer de poedersuiker met het citroensap tot een gladde massa. De gebakken Wiener Pecan met warme marmelade bestrijken, met noten bestrooien en met citroenglazuur decoreren.
Gebruik het croissantdeeg direct vanuit de koelkast en verwerk op een luchtige en rustige manier voor het beste bakresultaat