Tomaat-paprikataart
- 25-30 min.
- 230° C
- 190° C.
- ca. 20 min.
Ingrediënten voor 1 taart:
- 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg 270 g
- 1 gele paprika in partjes gesneden
- 1 rode paprika in partjes gesneden
- 200 g cocktailtomaten
- 2 el olie
- 4 el tomatenpuree
- 3 knoflookteentjes geperst
- 1 el tijm gedroogd
- 2 el olie
- Snufje suiker
- zout
Voor de saus
Bereidingswijze
-
Stap 1
Haal het bladerdeeg 10 minuten voor gebruik uit de koelkast en verwarm de oven voor op 230⁰ C (heteluchtoven op 210⁰ C).
-
Stap 2
De paprika en de cocktailtomaten met 2 el olijfolie, zout en peper ca. 15 minuten op 230° C in de oven laten smoren. Daarna de oven terugzetten naar 200° C.
-
Stap 3
Tomatenpuree, 2 el olijfolie, knoflook, 4 el water, zout en peper goed door elkaar roeren.
-
Stap 4
Rol het bladerdeeg met het opgerolde bakpapier uit op de bakplaat en sla de randen ca. 2 cm. om.
-
Stap 5
Verdeel de tomatensaus over het bladerdeeg en schep het paprika/ tomaten mengsel over de saus. Ca. 25-30 min. afbakken onderin de oven.
-
Stap 6
Voor het serveren met verse tijm bestrooien.
Tip: de taart kan ook nog met stukjes olijven of kappertjes extra op smaak worden gebracht. Als bijlage kan een frisse, knapperige salade heel goed.