pizzettes.jpg

Pizzette Primavera

Recept beoordelen
Eerste beoordeling:

Om uw rating in te voeren wordt een cookie opgeslagen en het IP-adres als pseudoniem opgeslagen.
Lees en bevestig ons privacybeleid.

Beoordelen
0 / 5
0 Bewertungen
  • ca. 15 min.
  • 230° C
  • 210° C
  • ca. 30 min.

Ingrediënten:

Asperge-geitenkaastopping:

  • 5 groene asperges
  • 25 g rucola
  • 15 g harde geitenkaas

Spinazie-lamstopping:

  • 4 el Olijfolie
  • 2 cm rode peper zonder zaadlijsten in ringen gesneden
  • 150 g spinazie gewassen
  • 100 g lamsgehakt
  • 3 el Griekse yoghurt
  • 1 el muntblaadjes

Romige zalmtopping:

  • 100 g gerookte zalmfilet
  • 100 g verse roomkaas naturel
  • 1 teen knoflook
  • 5 cm bosui in ringetjes
  • 3 el fijngehakte verse kruiden. Bv. peterselie dille en/of basilicum

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Verwarm de oven voor op 230° C.

  2. Stap 2

    Haal het deeg uit de koelkast en rol het uit op het bakpapier op de bakplaat. Snijd het deeg in 12 stukken en leg ze 1 cm uit elkaar. Bestrijk ze met tomatensaus.

  3. Stap 3

    Snijd het stugge deel van de onderkant van de asperge en snijd elke asperge in 3 stukken. Kook ze in water met zout in ca. 3 min. beetgaar en laat ze goed uitlekken.

  4. Stap 4

    Verdeel over 4 deegbodems asperges. Bestrooi ze met peper en zout.

  5. Stap 5

    Verhit 2 el olie in een koekenpan. Fruit de rode peper. Voeg de spinazie in 2 porties toe en laat het omscheppend slinken. Verdeel de spinazie over de 4 bodems.

  6. Stap 6

    Schenk de laatste 2 el olie in de pan en bak het gehakt in 3 min. rul. Verdeel het over de spinazie en bestrooi het met een beetje peper en zout.

  7. Stap 7

    Leg de zalmfilet op de laatste 4 pizzabodems.

  8. Stap 8

    Meng de roomkaas met de knoflook, bosui, 2 el fijngehakte kruiden en zout en peper. Schep de roomkaas op de zalm.

  9. Stap 9

    Bak de pizaatjes in de voorverwarmde oven in /- 15 min. goudbruin en gaar.

  10. Stap 10

    Top de aspergepizaatjes met de rucola, geschaafde krullen geitenkaas en wat olijfolie.

  11. Stap 11

    Schep op de spinaziepizzaatjes een lepel yoghurt en bestrooi met muntblaadjes.

  12. Stap 12

    Strooi tenslotte de rest van de kruiden over de zalmpizzaatjes.

  13. Stap 13

    Serveer ze meteen als ze nog warm zijn.

Tip

Tip: Bereid de topppings de avond van te voren en bewaar ze afgedekt in de koelkast.

Meer passende recepten

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.