Recept: Bladerdeeg schnitt met bessen
Ben je op zoek naar een licht en fris dessert voor de zomer? Deze bladerdeeg schnitt met bessen is perfect! Het is super snel klaar, binnen een half uur heb je een heerlijk toetje op tafel. De combinatie van knapperig bladerdeeg, luchtige slagroom en verse bessen is echt onweerstaanbaar, vooral op warme dagen.
- 12 - 15 min.
- 200° C
- 180° C
- ca. 10 min.
Ingrediënten
voor 8 bladerdeeg schnitts met bessen:
- 1 rol Tante Fanny vers bladerdeeg
- 1 ei
- 1 el melk
- 2 el suiker
- 250 ml . slagroom
- 2 el vanillesuiker
- 1 pak slagroomversteviger
- 1/2 onbehandelde citroenschil geraspt
- 300 gram bessen naar keuze (bijv. frambozen, bosbessen, aardbeien)
Bereidingswijze
-
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200° C boven-/onderwarmte en bereid het deeg volgens de aanwijzingen op de verpakking.
-
Stap 2
Rol het deeg uit met het opgerolde bakpapier en snijd drie keer in de lengte en drie keer in de breedte door om 16 vierkanten te maken.
-
Stap 3
Klop het ei los met de melk en bestrijk alle vierkantjes met een kwastje. Bestrooi de deegstukken met suiker.
-
Stap 4
Bak ze 12 - 15 minuten op de middelste plank in de oven tot ze goudbruin zijn en laat ze dan kort afkoelen.
-
Stap 5
Klop de slagroom met de vanillesuiker, slagroomversteviger en citroenrasp stijf. Giet in een spuitzak.
-
Stap 6
Vul de helft van het gebakken deeg met de slagroom en de bessen en dek elk af met een ander stuk deeg.