Recept: Flammkuchen met perziken
Dit zomerse recept voor flammkuchen met perziken moet je zeker proberen! Met fruitige perziken, zoete bosbessen en verse munt is dit snelle recept precies goed voor de zomer. Uiteraard is deze flammkuchen met geflambeerde perzik in een handomdraai klaar – probeer het zelf uit!😉
- 15-20 Min.
- 220°C
- 200°C
- ca. 10 Min.
Ingrediënten voor 1 flammkuchen met geflambeerde perziken:
- 1 rol Tante Fanny vers Flammkuchendeeg 260 g
- 200 g kwark
- 2 el melk
- 30 g suiker
- 1 pakje vanillesuiker
- 3 perziken in partjes gesneden
- 2 el honing
- 2 el fruit brandewijn
- 3 el bosbessen
- muntblaadjes om te bestrooien
Bereidingswijze
-
Stap 1
Verwarm de oven voor op 220°C boven-/onderwarmte en verwerk het deeg direct vanuit de koelkast.
-
Stap 2
Meng de kwark, melk, suiker en vanillesuiker goed, meng de perzikpartjes met honing.
-
Stap 3
Rol het deeg met het meegerold bakpapier uit op de bakplaat en vouw de rand van het deeg 1 cm naar wens om. Verdeel het mengsel over de rand van het deeg en beleg met perzik.
-
Stap 4
Bak in de oven gedurende 15 - 20 minuten op het onderste rooster tot ze knapperig zijn.
In plaats van perziken kun je ook nectarines, abrikozen of pruimen gebruiken!