Recepten perfect om buiten te kunnen eten

Van Tante Fanny

Op een zomerdag buiten eten is een moment om te delen met familie en vrienden, een tijd van samenzijn en het genieten van heerlijk eten. De gezellige sfeer en de smaak van verrukkelijke recepten maken dit moment extra bijzonder. Dus, nodig je dierbaren uit en geniet samen van de heerlijke recepten die perfect zijn om buiten te eten.

Buiten eten recepten

Geniet van de beste recepten om buiten te kunnen eten. Met onze selectie van eenvoudige recepten, speciaal samengesteld voor heerlijke maaltijden in de frisse lucht. Van simpele pizzaballetjes tot overheerlijke flammkuchen gerechten, onze recepten zijn ideaal om buiten te eten. Laat je inspireren en geniet van onze diverse recepten!

Recepten voor buiten eten

1. Truffel croissants

Upgrade je naturel croissant naar een luxe lekkernij met onze truffel croissants! Met slechts een paar ingrediënten verander je gewone croissants in verrukkelijke lekkernijen. Verwarm de oven voor, rol het croissantdeeg uit en verdeel het in driehoeken. Besmeer met truffeltapenade, beleg met truffelkaas en rol op tot croissants. Smeer de croissants met losgeklopt ei en bak tot goudbruin. Een heerlijke toevoeging aan elke outdoor gelegenheid!

truffelcroissants

2. Pizzaballetjes met savooiekool

Trakteer jezelf en je gasten met heerlijke pizzaballetjes met savooiekool. Verwarm de oven voor en bereid het verse pizzadeeg volgens de instructies. Meng vervolgens de spek, savooiekool, ui, knoflook en ei, en breng op smaak met komijnzaad, zout en peper. Rol het deeg uit en snijd in vierkantjes, vul met de vulling en rol tot balletjes. Plaats ze in een ingevette ovenschaal en strooi er maanzaad en zeezout over. Bak tot ze goudbruin zijn en geniet gezellig buiten van dit verrukkelijke recept.

Recept: pizzaballetjes met savooiekool - Tante Fanny

3. Abrikozentaartjes

Deze heerlijke abrikozentaartjes zijn perfect voor een zomerse lekkernij! Zoete gebakken eieren van bladerdeeg zijn een echte blikvanger op de salontafel met kwark als basis en een halve abrikoos als “eigeel”. Rol het bladerdeeg uit, vul het met het kwarkmengsel en de abrikozen, bak ze knapperig en goudbruin en geniet van dit verrukkelijke zomerse dessert!

Abrikozentaartjes - Tante Fanny

4. Fingerfood met kaas en chutney

Of het nu als voorgerecht is of als krokant tussendoortje bij een glaasje wijn. Fingerfood met kaas en chutney kan op veel manieren worden gegeten en smaakt altijd goed. Met slechts een paar ingrediënten maak je deze verrukkelijke hapjes in een handomdraai. Rol het bladerdeeg uit, verdeel het in rechthoeken en steek er decoratieve rondjes uit. Bak ze in de oven tot ze goudbruin zijn en vul ze na het bakken met chutney en stukjes kaas. Zo heb je snel en gemakkelijk heerlijke fingerfood om buiten van te genieten!

Fingerfoord met chutney en kaas - Tante Fanny

5. Zomerse pitabroodjes

Deze heerlijke zomerse pitabroodjes zijn de perfecte snack voor warme dagen. In een mum van tijd heb je je eigen pita gebakken en zijn ze klaar om te vullen. Bak de pitabroodjes in de oven tot ze goudbruin zijn. Terwijl ze bakken, bereid je een frisse vulling van Griekse yoghurt, komkommer, tomaatjes, ui en feta. Breng de yoghurt op smaak met citroen en komijn, en meng de groenten met een beetje zout en citroensap. Snijd de pitabroodjes open en vul ze met het komkommer mengsel en de yoghurt. Perfect voor een ontspannen maaltijd of een gezellige picknick met familie of vrienden.

zomerse pitabroodjes Tante Fanny

6. Olijf tomaat focaccia

De olijf tomaat focaccia is het perfecte bijgerecht voor je zomerse BBQ of een lekkere snack op zonnige dagen. Rol het pizzadeeg uit, beleg met cherrytomaatjes, olijven, knoflook en verse kruiden. Giet er een beetje olijfolie over en strooi er zeezout overheen. Bak in de oven tot ze goudbruin zijn en geniet van een heerlijk, knapperig alternatief voor traditioneel stokbrood tijdens je maaltijd buiten!

Recept- Olijf Tomaat Focaccia - vers pizzadeeg - Tante Fanny

7. Flammkuchen met cantharellen

De flammkuchen met cantharellen is een heerlijk recept om buiten van te genieten. Begin met het voorverwarmen van de oven en bereid het deeg volgens de instructies. Bak de prei en cantharellen even op in de pan en breng het op smaak. Rol het deeg uit, smeer er crème fraîche op en strooi kaas er overheen. Verdeel de ui, cantharellen, en spek erover en bak tot het geheel krokant is. Strooi er wat hazelnoten overheen en dan is dit heerlijke gerecht klaar om van te smullen!

Recept: Flammkuchen met cantharellen

Lekker buiten eten recepten

Niets brengt vrienden en familie sneller bij elkaar dan lekker eten en goed gezelschap. Haal het beste uit deze zomer en maak van elk moment een onvergetelijke ervaring! Als je nog meer inspiratie nodig hebt, bekijk dan ons gevarieerde aanbod van recepten om je kookkunsten te overtreffen!