bbq snacks

Makkelijke BBQ recepten die binnen no-time op tafel staan

Van Tante Fanny

De zomer staat voor de deur en dat betekent BBQ tijd! De makkelijke BBQ recepten van Tante Fanny zijn snel klaar en ook nog eens super lekker. Ideaal om te serveren tijdens een gezellige avond met vrienden, een spontaan familiediner of gewoon een relaxte zomeravond. In deze blog laten we je zien hoe je in een handomdraai de lekkerste gerechten op tafel zet. Tijd om te genieten van een heerlijke, zorgeloze zomer!

Snelle BBQ recepten met Tante Fanny

We begrijpen dat je geen uren in de keuken wilt doorbrengen om lekkere gerechten te maken. Zeker niet als de groep wat groter wordt. Daarom delen we graag onze handige tips en overheerlijke recepten, om juist snel en eenvoudig de lekkerste outdoor recepten op tafel te zetten. Laat je dus inspireren en maak van elke BBQ een feestje!

Lekkere makkelijke BBQ recepten

1. BBQ pizza met parmaham en rucola

Dit recept voor BBQ pizza met parmaham en rucola maakt van je zomer een BBQ pizza party! Verwarm je barbecue voor, leg de pizzasteen erop en verwarm tot 200°C. Rol het verse pizzadeeg uit, bedek het met tomatensaus en mozzarella. Bak de pizza op de barbecue gedurende 20 minuten tot hij goudbruin is. Top hem vervolgens af met plakjes verrukkelijke parmaham, een handvol frisse rucola en parmezaanse kaasvlokken. En zie hier! Een makkelijk BBQ recept dat ook nog eens verrassend lekker is!

BBQ pizza met mozarella, ham, rucola en parmezaan

2. Flammkuchen met paprika en knapperige bacon

Met een rol verse flammkuchendeeg van Tante Fanny en een paar simpele ingrediënten tover je in no-time de flammkuchen met paprika en knapperige bacon op tafel. Rol het deeg uit, smeer het in met zure room en beleg het met paprika, ui en spek. Bak het geheel goudbruin op de barbecue en strooi er verse kruiden overheen voor wat extra smaak. Zo serveer je snel een verrukkelijke maaltijd waar iedereen van zal genieten! Ontdek in de blog flammkuchen op de BBQ de beste tips om jouw flammkuchen nog lekkerder te maken!

Flammkuchen met paprika - Tante Fanny flammkuchen

3. Zoete snacks met mascarpone en bessen

De heerlijke zoete snacks met mascarpone en bessen zijn een onmisbare toevoeging aan jouw BBQ! Rol het Tante Fanny deeg uit, meng mascarpone met suiker, puddingpoeder, citroenrasp en -sap, en verdeel dit over het deeg. Beleg met fijngehakte bessen, rol op en snijd in stukken. Bak goudbruin op de barbecue en serveer lauwwarm. Tip: serveer het met een bolletje vanilleijs voor een verfrissende touch. Dit is het perfecte zomerse dessert waar iedereen van zal genieten!

Bessentaart - Tante Fanny

4. Pizza cheeseburger

Geef je BBQ een extra twist met deze pizza cheeseburger. Verwarm de barbecue voor, meng zure room met ketchup en mosterd, en verdeel dit over het pizzadeeg. Beleg het met cheddar, tomaat, ui, augurken en gehakt, en bak het goudbruin op de barbecue. Garneer met ijsbergsla en eventueel wat plakjes bacon voor extra smaak. Een makkelijk BBQ recept en ongelooflijk lekker! In de blog creatieve BBQ recepten, ontdek je allerlei heerlijke pizza recepten om je BBQ pizza’s nog lekkerder te maken!

Pizza cheeseburger - Tante Fanny

5. Flammkuchen met ansjovis en citroen

Met het verse deeg van Tante Fanny maak je een verrukkelijke flammkuchen met ansjovis en citroen. Dit makkelijke BBQ recept bereid je door het flammkuchendeeg te snijden in driehoekjes en te beleggen met ricotta, citroenrasp, chilivlokken en ansjovis. Bak het knapperig op de barbecue en garneer het met peterselie. Et voilà, een eenvoudig BBQ recept waar je gasten van zullen smullen!

Recept: flammkuchendriehoekjes met ansjovis - tante Fanny

6. Turkse pide

Maak je BBQ extra speciaal met deze Turkse pide. Verwarm de barbecue voor, meng het gehakt met tomaten, uien, paprika, kruiden en olijfolie. Rol het verse pizzadeeg van Tante Fanny uit en verdeel de vulling erover, laat de randen vrij. Strooi de randen met olijfolie en bak de pides in ongeveer goudbruin op de BBQ. Garneer de pide na het bakken met peterselie en geniet van dit snelle BBQ recept!

Recept -Turkse pide - Tante Fanny

7. Bladerdeeghapjes met asperges

Met slechts vijf ingrediënten maak je in een handomdraai deze heerlijke bladerdeeghapjes met asperges. Rol het bladerdeeg uit, snijd het in stroken en wikkel de asperges en ham erin. Besmeer met ei en bak het goudbruin op de barbecue. Serveer met een beetje pesto voor extra smaak. Geniet van heerlijke fingerfood; outdoor koken was nog nooit zo simpel en leuk!

Bladerdeeghapjes met asperge - Tante Fanny

Makkelijke BBQ recepten: Maak van je zomeravonden een feestje!

Met onze selectie van snelle BBQ- en outdoor cooking recepten wordt het organiseren van deze speciale momenten een stuk gemakkelijker! Van zomerse desserts tot knapperige flammkuchen, we hebben voor ieder wat wils! Als je nog meer inspiratie wilt voor je volgende BBQ, bekijk dan ook zeker onze blog over BBQ snacks. Daar vind je nog meer lekkere en makkelijke BBQ recepten om van te genieten!