Recept: Wortels van bladerdeeg
Op zoek naar een leuk en eenvoudig hapje voor bij de brunch of een borrel? Deze bladerdeegwortels zijn een creatieve en smakelijke keuze. Je kunt ze vullen met een hartige salade, gerookte forelcrème of een zoete vulling naar keuze. We laten zien hoe je deze originele wortels zelf kunt maken, perfect voor de paastafel of een gezellig samenzijn. Met slechts een paar stappen creëer je een leuke blikvanger voor je gasten.
- ca. 20 min.
- 200° C
- ca. 15 min.
Ingrediënten voor 8 bladerdeeg wortels:
- 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg 300 g
- 2 el Olijfolie
- 1 el kerrie- of paprikapoeder
Koolsla
- 200 g witte kool, gesneden
- 10 ml witte wijn azijn
- 50 ml ananas
- 25 ml zonnebloemolie
- 1 wortel (75 gram) geraspt
- 20 g mayonaise
- 20 g yoghurt
- wortelgroen ter garnering
Zalm forel crème
- 150 g crème fraîche
- 2 el mosterd
- 3 el honing
- 1 bosje dille (helft fijngehakt)
- 100 g zalmforel of gerookte zalm (fijngesneden)
- zout en suiker
Bereidingswijze
-
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200°C boven-/onderwarmte.
-
Stap 2
Rol het deeg uit met het bakpapier erlangs gerold en snijd het in de lengte in 8 repen. Bestrijk 8 schuimrolvormen dun met olie.
-
Stap 3
Wikkel de reepjes deeg op de ingevette schuimvormpjes en laat ze schuin overlappen, zodat ze aan de onderkant taps toelopen. Meng de resterende olie met kerrie- of paprikapoeder, verdeel dit over het deeg en plaats het op een met bakpapier beklede bakplaat.
-
Stap 4
Plaats de bakplaat op de middelste plank in de oven en bak de schuimrolletjes goudbruin, ongeveer 15 minuten. Laat de schuimrollen kort afkoelen en verwijder voorzichtig de schuimrolvormen.
-
Stap 5
Koolsla: Voeg de kool, azijn, ananassap, olie en een beetje zout toe en kneed krachtig met je handen. Voeg wortel, mayonaise en yoghurt toe, meng goed en breng op smaak met zout.
-
Stap 6
Zalmforelcrème: Roer de crème fraiche met mosterd en honing tot een gladde massa en breng op smaak met zout en suiker. Meng de zalmforel en dille erdoor.
-
Stap 7
Vul het bladerdeeg met koolsla of zalmforelcrème en garneer met wortelgroen of dille.
Als je geen schuimvormpjes hebt, kun je ook kegels maken van aluminiumfolie en de reepjes deeg er taps toe omheen wikkelen.
Bladerdeeg wortels: perfect voor Pasen
Deze bladerdeegwortels zijn een perfecte aanvulling op je paasbrunch of -diner. Ze hebben een speelse vorm en je kan ze vullen met ingrediënten die bij jou in de smaak vallen. Specifiek voor Pasen kun je kiezen voor lente-geïnspireerde vullingen zoals een frisse kruidenroomkaas of een lichtzure citroenmascarpone. De mogelijkheid om de wortels te vullen met zowel hartige als zoete ingrediënten maakt ze geschikt voor ieder paasmoment. Daarnaast staan ze ontzettend leuk op tafel tussen alle andere paasgerechten, zoals overheerlijke Pasen bladerdeeghapjes of vegan paasbrunch gerechten!